Ledgers datter får prisen

Heath Ledgers datter, Matilda Rose (3), får pappas Golden Globe.

Det forteller Ledgers mor, Sally Bell, til WHO magazine.Hun sier Matilda Rose (3) er den personen som var aller viktigst for Heath, så det var mest riktig å gi Golden Globe-prisen, og en eventuell Oscar til henne.

– Slike ting må gis henne etter hvert. Akkurat nå er hun for ung, men senere vil hun få alle slike ting etter faren. Det skal tilhøre henne fordi hun er en del av ham, sier Ledgers mor.

Ledger fikk Matilda Rose sammen med skuespiller Michelle Williams, som han ble kjæreste med under innspillingen av «Brokeback Mountain» i 2004. Vidunderlig arv

Sally Bell sier til People.com at hun ble sprekkeferdig av stolthet da det ble klart at Golden Globe-prisen ble tildelt sønnen for beste mannlige birolle i «The Dark Knight».

– Det er en fantastisk og vidunderlig arv for hans datter.

Hun sier videre:

– Matilda vil ha mange som kan fortelle henne om hennes fars evner og den respekten han ytes i filmbransjen. Det er en flott arv å etterlate seg.

Bittersøtt

Leders far, Kim Ledger, synes Golden Globe-tildelingen var mer en bittersøt opplevelse.

– Det at så mange sto opp for ham og så stående ovasjoner... det virkelig rørte hjertet, sa han i et intervju med Australian Broadcasting Corp. radio mandag.

Han sa videre at prisen var en feiring av sønnens dedikerte innsats, hans kreativitet, talent, og harde arbeid.

– Bare så synd Heath ikke fikk oppleve det selv.

Dersom «Brokeback Mountain»-stjernen får Oscar for sin rolle i «The Dark Knight» 22. februar, vil det i så fall være den første post mortum-prisen som deles ut siden Peter Finch fikk for «Network» i 1976. Ledger ble funnet død i sin leilighet i New York for ett år siden. Han ble 28 år gammel.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.