Festivalsjef Svein Inge Olsen gleder seg til å få Kris Kristofferson til Kristiansand igjen. Foto: Kjartan Bjelland

— Forfatter Kjartan Fløgstad vil presentere sin hyllest, før Byes barn deler ut prisstatuett og diplom. Kris Kristofferson får prisen for sitt livslange bidrag for å gjøre verden til et bedre sted å være, skriver Protestfestivalen i en pressemelding.

Kristofferson besøkte Kristiansand for første gang i 2004, hvor han holdt støttekonsert for Protestfestivalen. Siden har han også bidratt på protester i Oslo i 2008, og i 2013 returnerte han for å spille i Kristiansand igjen. Dette blir altså den fjerde gangen han bidrar til festivalen.

Festivalsjef Svein Inge Olsen gleder seg til å få Kris Kristofferson til Kristiansand igjen. Foto: Kjartan Bjelland

— Han gjorde festivalen gjeldfri i 2004 på grunn av støttekonserten, og til sammen har han sikkert generert en halv million kroner til Protestfestivalen. Han er en utrolig viktig støttespiller for oss, sier festivalsjef Svein Inge Olsen til Fædrelandsvennen.Kristofferson er regnet som et av de viktigste navnene innenfor countrymusikk, og for mange er han kjent fra supergruppa The Highwaymen, hvor også Johnny Cash, Willie Nelson og Waylon Jennings var medlemmer. I tillegg til å være en profilert musiker, har han også bidratt til å fronte flere menneskerettighetssaker. Og det er nettopp dette som er bakgrunnen for at han mottar minneprisen.

— Kristofferson har vært engasjert i indianernes rettigheter, forholdene til de meksikanske dagarbeiderne, palestinske skolebarn og ikke minst uskyldige ofre for vold og krig. I «Johnny Lobo» synger han om vennen og indianeraktivisten John Trudell, som mistet hele familien da noen tente på huset hans, heter det videre i pressemeldingen.

Kristofferson vil i forbindelse med utdelingen holde en halvtimes konsert på Kick. Flere musikere vil også samles på scenen samme kveld for å hylle både Erik Bye og Kristofferson selv.