Politiet måtte ty til tåregass da de flere hundre motdemonstrantene skulle flyttes fra ringen de hadde dannet rundt Eidsvolls plass. Demonstrantene svarte med å fyre av nyttårsraketter mot politiet. Det ble også avfyrt raketter inn på plassen foran Stortinget.Tåregassen spredte demonstrantene, men det ble ikke rolig av den grunn. Både på Egertorget, i Rosenkrantz' gate og andre steder i Oslo kom det til sammenstøt mellom politi og demonstranter. Tåregassen lå som et teppe over Oslo sentrum, mens demonstrantene fortsatte å bruke nyttårsraketter mot politiet.

Demonstrasjonen hadde gått forholdsvis rolig for seg i godt over en time før sammenstøtene tok til. Ved 17-tiden innledet Israel for fred og andre proisraelske organisasjoner sine støttemarkeringer foran Stortinget.

Mens Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sto på talerstolen foran Stortinget, ble det israelske flagget brent blant hissige motdemonstranter.

— La meg slå fast at krig er det verste som er, det vet også mange nordmenn som kan huske den gangen dette landet også var rammet av ufred, det å bli rammet i eget land slik Israel har gjort. Nå svarer landet med å bruke sin rett til å forsvare seg, sa Jensen.

— Det er brutalt, selvfølgelig er det det. Situasjonen i Midtøsten er brutal, slo hun fast. Under sin appell gikk også Jensen hardt ut mot mediedekningen av konflikten, så vel som Irans støtte til Hamas.

— Jeg forsvarer ikke overdreven militær bruk, men det jeg forsvarer er Israels rett til å forsvare seg som en suveren stat, sa Jensen.

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen var til stede torsdag.

— Det er klart at Siv er nervøs, noe annet ville være helt unaturlig. Hun greide seg bra, sa Hagen til NTB.

Jensens appell ble møtt av jubelrop fra de proisraelske demonstrantene, og buing og piping fra de frammøtte motdemonstrantene. (©NTB)