Dagen etter at landsmøtet til Kristelig Folkeparti sa klart nei til regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet, ba delegater det samme partiet om hjelp til å reversere den omstridte ekteskapsloven. Det var unison enighet på landsmøtet fredag om at den nye ekteskapsloven, som medfører at homofile og heterofile par får like rettigheter, blant annet til adopsjon. Problemet er imidlertid at flertallet må vippes i KrFs favør før det i det hele tatt er aktuelt.— KrF vil samarbeide med Frp. Det er sant. Det er ikke riktig det mediene skriver, sa Hanne Risvold fra Vest-Agder KrF med en bønn til Frp om å støtte KrF i kampen mot den nye ekteskapsloven.

— Frp stemte sammen med oss i Stortinget. Vi ber dem komme på banen og kjempe for dette, sa Steinar Kristiansen fra Vest-Agder, som var blant forslagsstillerne som vil ha lovgivningen tilbakestilt til slik den var før årsskiftet.

Endringen av ekteskapsloven førte med seg utvidede rettigheter til homofile og lesbiske par, blant annet til adopsjon, og i bioteknologilovens bestemmelser om kunstig befruktning. (©NTB)