Sterk uenighet innad i regjeringen om den økonomiske politikken førte til at statsminister Valls mandag leverte sin avskjedssøknad til president François Hollande.

Han fikk samtidig i oppdrag av Hollande å danne en ny regjeringen, og den skal etter planen presenteres allerede tirsdag.

Både Valls og Hollande tilhører det franske sosialistpartiet, og i en kunngjøring fra presidentens kontor heter det at Hollande har bedt ber Valls om å danne en regjering som er «i tråd med de retningslinjer som presidenten har satt for landet».

Regjeringsendringene kommer dagen etter at økonomiminister Arnaud Montebourg gikk ut og kritiserte regjeringens økonomiske politikk og samtidig langet ut mot Tyskland og det han omtalte som «Berlins besettelse av stramme budsjetter».

Også utdanningsminister Benoit Hamon har vært uttalt kritisk til regjeringens økonomiske politikk. Den burde satse mer på å stimulere til økonomisk vekst og mindre på å redusere budsjettunderskuddet, har de to ministrene hevdet i flere intervjuer. (©NTB)