— Jeg tror de vil ta innspillet konstruktivt. Vi sender det over til statsministeren, så har de det på bordet når de skal drøfte hvilke innstramninger de sender videre til Stortinget for å få flertall for, sier Skei Grande til TV 2. Venstre-lederen håper forslagene kan danne grunnlaget for et nytt asylforlik i Stortinget. For to uker siden ba hun regjeringen legge innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs omstridte 40-punktsplan i en skuff.

Skei Grande mente flere av Listhaugs forslag brøt med internasjonale konvensjoner, men sier innstramninger må til for å møte situasjonen i Europa.

— Vi har tatt ut alt som kan være brudd med internasjonale konvensjoner og rett. Vi synes det er viktig å holde oss til internasjonale spilleregler når vi lager norsk regelverk. Men det er viktig å foreta innstramninger som gjør at vi får kontroll på asyltilstrømningen, sier Venstre-lederen.

Ifølge Skei Grande godtar partiet strengere krav for permanent opphold og familieinnvandring. Venstre åpner også for raskere retur av personer som har fått avslag. De vil også legge om økonomiske støtteordninger og sier ja til bruk av midlertidig grensekontroll. (©NTB)