— Å få et tilbud som denne rollen er helt fantastisk, og eventyrlig for meg. Det er den beste nyheten jeg har fått på svært lenge. Det er en krevende rolle, men jeg har stor tiltro til Erik som regissør. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier skuespiller Trond Nilssen (24) i en pressemelding fra Nordisk Film.

- Kler rollen godt

Regissøren selv, Erik Skjoldbjærg, er glad for at valget falt på Nilssen.

— Trond er ikke helt ny som skuespiller, og har sin unge alder til tross allerede vunnet en Amanda. Trond har talentet og kameraet liker ham. Dessuten vet han noe om å leve på kanten og late som alt er normalt. Derfor kler han rollen svært godt, sier regissør Erik Skjoldbjærg.Nilssen debuterte med rollen som Olav i «Kongen av Bastøy», hvor han spilte mot Stellan Skarsgård. Filmen skaffet han Amanda-prisen for beste mannlige birolle. Noen kjenner også Nilssen fra filmer som «Sønner av Norge», og «Uskyld». Filmens produsent, Edward Breyer, ser på handlingen i «Pyromanen» som universell.

- Spente

— Vi er spente på å komme i gang. Det er et utfordrende prosjekt på mange plan. Selv om filmen er basert på virkelige hendelser i Finsland for snart tretti år siden, kunne det like gjerne ha skjedd hvor som helst og når som helst. Historien er et intenst psykologisk drama om et lite og lukket samfunn under press, og en familie som møter sine største utfordringer. Det blir et universelt spenningsdrama, sier filmens produsent Edward A. Dreyer.

I andre roller i filmen finner vi Liv Osa, Per Frisch, Henrik Rafaelsen, Agnes Kittelsen og Oddbjørn Thune.