— Vi har kjempet for anerkjennelse og støtte til de forskjellige utviklingsfaser for stiftelsen år for år, og er veldig fornøyde med at de nå får på plass støtte til driften av det nye senteret. Det var en seier for oss å få på plass ekstra penger til denne typen virksomhet i budsjettet, og når vi nå ser at det aller meste av potten går til senteret i Grimstad opplever vi å ha fått full aksept for det viktige arbeidet Stine Sofies Stiftelse driver, sier Åse Michalsen (Frp) og Svein Harberg (H) i en pressemelding.

Nytt senter

19. mai skal Stine Sofies Stiftelse starte et nytt senter for voldsutsatte barn og deres familier på Østerhus i Grimstad. Senteret vil kunne ta i mot 500 voldsutsatte barn og deres omsorgspersoner eller søsken. Datoen markerer 16-årsdagen for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand.

— Senteret skal være et kurssenter for mestring og livsglede for barn og unge som har vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep, eller har vært vitne til vold, sa stiftelsens leder Ada Sofie Austegard til NTB, da planene ble kjent.

Store mørketall

Senteret skal ikke drive behandling, men har som mål å oppnå en terapeutisk effekt gjennom mestringsopplevelser. Det faglige innholdet blir utformet av professor i psykologi Willy Tore Mørch og forsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen.

Rundt 100.000 barn utsettes årlig for vold eller overgrep eller er vitne til vold i Norge, og det er antakelig store mørketall, ifølge tall fra Justisdepartementet.