Hengeren på tankbilen regelrett feide den møtende bilen av veien. Foto: Jan Oddvar Eide
Politiet rekvirerte salting av den såpeglatte riksveien etter ulykken nord for Skarpengland i Vennesla. Foto: Jan Oddvar Eide.
Den kvinnelige sjåføren ble kjørt til Sørlandet sykehus etter at bilen hennes traff hengeren på en tankbil. Foto: Jan Oddvar Eide

Da det mandag kl. 19.26 ble meldt om kollisjon mellom vogntog og personbil ble alle nødetater sendt til stedet. Politiet meldte på Twitter like etter ulykken at to personer var involvert, men at ingen satt fastklemt.

Sleng på tankbilhenger

Tankbilsjåfør forteller til Fædrelandsvennens reporter på stedet at han kom kjørende sørover på riksveien, da han fikk sleng på hengeren. En møtende personbil traff hengeren, og ble dyttet av veibanen. Hengeren på tankbilen havnet i fjellveggen på motsatt side av veien.

— Jeg hadde vært i Grendi i Bygland med bensin og diesel, og det var greie kjøreforhold hele veien nedover. Men i denne venstresvingen merket jeg plutselig at hengeren dro ut. Jeg prøvde å rette opp, men klarte ikke å unngå at hengeren traffen møtende bil. Jeg fryktet at dette ville få fatale følger, men det ser heldigvis ut til å ha gått rimelig bra med hun som kom imot, sier sjåfør Jørgen Haugenes.

— Jeg kom kjørende bak bilen som kolliderte med tankbilen, og så at hengeren kom sidelengs i vårt kjørefelt. Bilen foran meg la seg helt ut i grøftekanten i et forsøk på å unngå sammenstøtet, men bilen ble regelrett dyttet av veien. Det var en kvinne som kjørte personbilen. Hun var etter sammenstøtet ved bevissthet, og ga da vi kom bort til henne selv uttrykk for å ikke være alvorlig skadet, forteller øyenvitne Thomas Hodne.

Politibetjent Øystein Homme forteller at kvinnen ble kjørt til sykehus i ambulanse, men at det det ser ut til å ha gått greit med henne.

Det var svært glatt på ulykkesstedet, og ytterligere en personbil kjørte inn i en bil som hadde stoppet for ulykken. Det oppstod store materielle skader på bilen som ikke klarte å stoppe, men her ble ingen skadet.

Klarte ikke å stoppe

Like etter ulykken kom Kjetil Eskedal kjørende sørover. Han hadde akkurat kjørt datteren til et selskap, og var fullt klar over at det var glatt på riksveien. I 50 km/t klarte han likevel ikke å stoppe med bilen som både har firehjulsstrekk og piggdekk.

— Da jeg trykket på bremsen la bilen seg sidelengs og skled bare videre bortover veien. Jeg prøvde å sikte meg inn mellom to av bilene som hadde stoppet på grunn av ulykken, men traff den ene. Denne ble påført noen mindre skader, mens min bil ikke var kjørbar etter sammenstøtet, forteller Kjetil Eskedal.

Nord for Skarpengland

Ulykken skjedde på riksvei 9 ved avkjørselen til Åmdal, midt mellom på Skarpengland og Hægeland i Vennesla kommune.

Ifølge politiet så det ut som om lastebilen med henger som kjørte sørover på riksvei 9, fikk sleng på hengeren. Personbilen som kom kjørende nordover, traff hengeren og havnet deretter i grøfta.

Føreren av personbilen ble kjørt i ambulanse til sykehus. Ifølge politiet skal vedkommende ikke være alvorlig skadet.

Svært glatt vei

Det var ifølge politiet svært glatt på stedet, noe også politipatruljen merket på vei mot ulykken. Veien var en stund etter sammenstøtet stengt, men trafikken slapp forbi ulykkesstedet etter en knapp time.

Politiet beordret Mesta til å salte veien, og én time etter at ulykken kom saltbilen.

Både Veitrafikksentralen og politiet fikk mandag kveld flere meldinger om såpeglatte veier like innenfor kyststripen. Det ble meldt om glatte veiere stort sett over hele Agder.