— Hvis jeg skulle begynne å grine ville det vært kjempeflaut, sier Thom Hell.

Kristiansanderen er blant artistene som deltar i neste runde av TV2s populære realityserie «Hver gang vi møtes».

Sammen med Bjarne Brøndbo, Jonas Fjeld, Inger Lise Rypdal, Onkl P, Silje Nergaard og Lene Nystrøm skal han utover høsten samles på Vestre Kjærnes gård ved Moss. Der skal artistene over en god middag med dertil hørende drikke framføre coverversjoner av hverandres sanger. Dette har tidligere vist seg å ha en sterkt tåreframkallende effekt.

Etter at serien første gang gikk vinteren 2012, har en lang rekke norske artister grått på «Hver gang vi møtes». De siste par årene har navn som Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Anneli Drecker, Bertine Zetlitz, og Sigvart Dagsland felt salte tårer i beste sendetid. Og nå kan det altså være Thom Hells tur.

Melankolsk katalog

— Du har jo et godt utvalg av melankolske sanger de andre kan velge blant. Hvordan skal dette gå?

— Det er det jeg gruer meg aller mest til. Jeg håper ikke jeg må se tilbake på noe slikt og vente på at det blir vist på tv, sier Hell.

Tirsdag var han og de andre artistene samlet til pressekonferanse på innspillingsstedet. Her skal de snart spille inn første episode av serien som sendes på TV2 til nyttår.

«Mye fint«

— Det fine er at jeg kjenner alle de andre like lite. Jeg har bare så vidt snakket med noen av dem på for eksempel prisutdelinger. Hvilke låter jeg skal covre er et valg som gjøres i samarbeid mellom meg og produsentene, og det er mye fint å ta av. En artist som Inger Lise Rypdal har jo holdt på helt siden sekstitallet, sier Hell.

Seksti- og syttitallet er ellers en epoke Hell har vært sterkt inspirert av.

Siden gjennombruddet i 2008 med fullengderen «God if I saw her now» har han vært en nasjonalt anerkjent artist som jevnt over har høstet gode anmeldelser. I fjor ga Thom Hell ut sitt sjette studioalbum med tittelen «Six». Innspilt i Kristiansand og med en dreining i retning progrock, høstet også denne plata gode kritikker fra de fleste hold

Føles greit

Og med deltagelsen i TV2s «Korslaget» i 2011 ble han også riksdekkende tv-kjendis. Sist vinter var han også med på TVNorges «Fire stjerners middag».

— I 2006 så jeg ikke for meg at jeg skulle være på tv. Men på nittitallet så jeg ikke for meg at jeg skulle stå på en scene og fremføre mine egne låter, heller. Slik som musikkbransjen nå engang har blitt, og så lenge programmet handler om musikk, føles det greit å være med på det. Jeg vil gjerne fortsette å spille inn album, men jeg kan ikke leve bare av det, sier Hell.

— Hva slags markedsføringseffekt gir det å være med på dette?

— Det vet jeg ikke helt. Jeg tror ikke det nødvendigvis vil merkes så godt dersom jeg slipper noe av mitt eget materiale rett etter at programmet har vært sendt. Men på denne måten kan det godt hende flere folk får vite hvem jeg er, sier Thom Hell.