KRISTIANSAND: — Det er ikke uvanlig med nærgående elger på denne årstida, men kanskje ikke så voldsomt som i går. Det som er litt spesielt er at vi har fått meldinger om denne elgen over lang tid, sier Trond Johanson, rådgiver i parkvesenet i Kristiansand kommune.

Slik så det ut da Linn Fornebo tirsdag kveld klatret opp i et tre for å slippe unna elgen. Foto: Privat

Tirsdag kveld tok Linn Fornebus joggetur en uventet vending da hun ble skremt av en elg som gikk i lysløypa rundt Sukkevannet i Randesund. Hun klatret opp i et tre for å komme seg unna skogens konge, og kontaktet politiet for å få hjelp.Johanson i parkvesenet forteller at det er gitt fellingstillatelse på dyret.

— Vi har folk ute nå som prøver å finne elgen. Fellingstillatelsen ble gitt før episoden i går, opplyser han i 10-tiden onsdag formiddag.

Ungdyr

Politiet opplyste tirsdag at det dreide seg om ei elgku med kalv, noe Johanson ikke kjenner til.

— Etter det vi kjenner til, er det et ungdyr som har skremt turgåere her over lengre tid. Fellingstillatelsen er knyttet til dette individet, sier Johanson.

- Veldig nysgjerring

Til tross for at det ikkeer et kjent elgtråkk i området, er det ikke første gang innpåslitne elger har forstyrret roen i det populære turområdet. I 2013 ble en aggressiv elgokse avlivet ved Sukkevann etter å ha skremt flere turgåere.

— Vi kjenner ikke til at denne elgen er særlig aggressiv, men den er veldig nysgjerrig. Det er jo som regel gøy med vilt som kommer nær folk, men kanskje ikke tett på. Sannsynligvis er det et ungdyr som er blitt utstøtt av resten av familien. Det er ikke jakt i dette området, og heller ikke så mye ferdsel, noe som kan forklare hvorfor den holder seg her, sier Johanson.

Vil ikke løpe alene

For Linn Fornebo, som selv ler av gårsdagens episode, er det litt beroligende å vite at det er gitt fellingstillatelse på elgen.

— Jeg tenker jo "stakkars elg", men det er bra at den blir tatt når den oppfører seg så skremmende og truende. Det kunne jo vært folk med barnevogn, og det kunne gått veldig galt, sier Fornebo.

Nå håper hun på å få med seg en treningspartner frem til elgen er skutt.

— Jeg vil ikke la det skremme meg, men jeg vil helst ikke løpe alene der nå, sier Fornebo.

Og enn så lenge lever elgen i beste velgående i skogen rundt Sukkevann. Om joggere eller turgåere møter på dyret, er oppfordringen fra Johanson klar:

— Da er det bare å trekke seg rolig unna, og ikke forstyrre elgen, sier han.