Broen av limtre ble montert i september i fjor som et ledd i utbyggingen av nye E6 i Gudbrandsdalen. Onsdag ettermiddag ved 14.30-tiden ble politiet varslet om kollapsen som skjedde da en lastebil kjørte over, opplyser politiet i Gudbrandsdal. Føreren ble skadd og fraktet til sykehus.

— Dette skjedde inne på anleggsområdet. Broen er ikke åpen for fri ferdsel, men brukes av anleggstrafikk i forbindelse med utbyggingen av E6, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården til NTB.

Det var entreprenørfirmaet Reinertsen AS som hadde ansvaret for prosjekteringen av broen, skriver VG onsdag kveld. Samme selskap vedtok i 2014 en bot på 5 millioner kroner for brokollapsen som kostet to menneskeliv utenfor Trondheim året før.

— Det er altfor tidlig å si noe om årsakssammenhengen, men broen var dimensjonert for en totallast på 65 tonn. Tømmerbilen veide rundt 31 tonn, sier Øyvind Moshagen, prosjektleder i Statens vegvesen for E6 Biri-Otta til avisen.

Han bekrefter at det var Reinertsen AS som hadde ansvaret for prosjekteringen og de tekniske beregningene av broen. Administrerende direktør Erik Reinertsen henviser til Vegvesenet, men bekrefter overfor VG at de har utført prosjektet. (©NTB)