Hytta ved Vassvatn står i full fyr. Foto: Tipser
Brannmannskapene fikk kontroll over brannen i halv ett-tiden natt til søndag. Hytta sto likevel ikke til å redde. Foto: Kjell Rune Strømstad
Vassvatn.JPG

— Det var skummelt nok. Paret som eier hytta hadde lagt seg for kvelden, og fortalte at de ble våknet av at hundene ble urolige, sier John Vatne.

Han er grunneier på Vatne i Birkenes der ei hytte ved Vassvatnet natt til søndag ble totalskadet i en kraftig brann. Brannen ble meldt inn til brannvesenet klokken 23.47 lørdag kveld. Vatne og kona ble selv oppmerksomme på brannen fra stuevinduet på den andre siden av vannet.

- Klokka var rundt kvart på tolv da vi fikk se at det brant i hytta. Jeg kjørte ut med en gang, og da jeg kom fram sto hytta allerede i full fyr, forteller Vatne.

Da hadde hytteeierne sammen med de to hundene klart å komme seg ut fra hytta. Vatne og hytteeierne kunne gjøre lite før brannmannskapene fra Birkenes og Iveland kom til stedet.

— Nei, det går jo styggfort når det først begynner å brenne. Vi kunne ikke gjøre noe annet enn å vente på brannvesenet, sier han.

Hytta ble totalskadet etter at den ble overtent natt til 3. januar. Dagen derpå har snøen lagt seg på restene. Foto: Brita Kjellevand

Ingen skadet

— Det var to hunder, en mann og en kone i huset. Alle kom seg ut og er uskadet. Det er ikke noe å redde i hytta, den var overtent da vi kom til stedet. Politi er der også nå, i tillegg er e-verket varslet, og vil ta strømmen, fortalte Jerry Remme, brannsjef i Setesdal brannvesen, til Fædrelandsvennen ved halv ett-tiden natt til søndag.

Brannmannskapene fikk kontroll over brannen i halv ett-tiden natt til søndag. Hytta sto likevel ikke til å redde. Foto: Kjell Rune Strømstad

Det var ikke fare for spredning til hytter i nærheten. Hytta som brant ligger like ved veien.— Vi fortsetter å slukke, det ryker og brenner fortsatt litt i hytta. Men vi har kontroll, sa Remme.

Ikke fare for spredning

Hytta ligger fritt til i skogen, og på tross av store flammer, skal det ikke ha vært fare for spredning. Det er snødekke i området rundt Vassvatn.

— Samtidig som vi fikk melding om brannen, fikk vi også beskjed om at alle var i god behold. Ambulansen som ble sendt til brannen returnerte, det var ikke behov for den. Brannvesenet meldte at de hadde kontroll klokka 00.34, forteller operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Verken politi eller brannvesen kan foreløpig si noe om årsaken til brannen, som vil bli etterforsket.

Vassvatn.JPG