Hele åtte eksperter fra politiet vil tirsdag redegjøre for sine funn fra etterforskningen av drapet på den 36 år gamle tobarnsmoren i påsken.

Mandag forklarte ektemannen Thomas Müller (34) at han bare utførte hva kona ba ham om å gjøre da han kvalte henne med et tau. Hun hadde vært deprimert og ønsket å avslutte livet, forklarte han i retten. Han sa også at det ikke hadde vært noe galt i ekteskapet mellom de to, og at historier og opplysninger om at hun skulle ta med barna og flytte fra ham bare var et skalkeskjul de sammen planla å bygge opp rundt hennes forsvinning.

En omfattende etterforskning av saken har resultert i en mengde tekniske spor. Tirsdag vil etterforskningseksperter fra politiet forklare retten hvilke funn og konklusjoner de har trukket i saken. Sentralt står flere nettbrett, mobiltelefoner og en diktafon som har vært brukt til opptak inne i huset på Forsand hvor den tyske familien bodde. Vitne skal også politimannen Ståle Østerhus som ledet søket etter den døde kvinnen, og til slutt pekte ut området i Lysefjorden hvor liket ble funnet.

Påtalemyndigheten mener Thomas Müller med overlegg drepte kona etter at han først hadde voldtatt henne. Den tiltalte rørleggeren har avvist at drapet skjedde med overlegg og han nekter for å ha voldtatt henne. Saken vil pågå til fredag. (©NTB)