KRISTIANSAND: Andy Inglis har gjort alt annet enn å ligge på latsiden etter at han overtok som Quarts bookingsjef etter Jørgen Skauge i desember ifjor.

Skotten, som står bak det som ble kåret til Storbritannias beste livescene i fjor, Luminaire , legger heller ikke skjul på sin glede over å kunne offentliggjøre artistene som skal være med på å få festivalpublikummet til å trekke sørover i år.

— Ekstremt stolt

  • Det har vært mye arbeid, men jeg er ekstremt stolt av artistene som vi nå har fått, sier en fornøyd Andy Inglis til fvn.no.

En heftig bookinginnsats fra skotten har resultert i dagens artistslipp på hele 15 artister til Quart. Fra før av har festivalen Kent , Anna Järvinen , The Grand , O'Death og Madcon på festivalplakaten. Nå får de selskap av det Inglis mener er "det beste vi kan få", og navn som skal sette fokus på Quart som en leverandør av nye og spennede artister.

- Ikke spilt i Norge før

Bortsett fra de norske og svenske bandene som finnes på listen, har ingen av bandene tidligere spilt i Norge. Inglis har selv sett bandene live og vet godt hva Quartpublikummet har i vente.

— Jeg er en stor fan av disse artistene, sier skotten ettertrykkelig, som er bevisst på at han skal lage en musikkfestival for folket.

Mye arbeid, lite søvn

Så langt er 20 band booket til sommerens Quartfestival. Dermed gjenstår 40 band. Et arbeid Inglis selv sier han vil merke de neste timene, dagene og ukene som kommer. Han håper å unne seg litt søvn underveis, men mest av alt håper han at publikum vil like bandene som nå har meldt sin ankomst til Quart.

Bak de utallige musikksjangrene skjuler det seg nemlig artistnavn som syder og koker på bransjens lepper.

— De fleste artistene har gode profiler, og flere av bandene er prisnominerte, forteller Inglis.

På alles lepper

Flere av bandene høster også spalteplass etter spalteplass i britisk og amerikansk musikkpresse. Britiske The Enemy er et av bandene som man venter skal gjøre det stort. Bandet er blant annet et av plateselskapet Warners satsingsområder etter deres debutalbum We´ll Live And Die In These Towns.

Blant de femten navnene skjules også Quarts første metalslipp - Cradle Of Filth . Et av de største bandene i England siden Iron Maiden.

Festivalenes utfordring

Inglis mener at mye av musikkfestivalers utfordring nå ligger i å booke og eksponere publikum for ny og spennende musikk. Noen av artistene som kommer til Quart hadde selv ikke Inglis hørt inntil for få uker siden.

— På et eller annet tidspunkt er et band nye for folk flest. De fleste bandene må starte et sted, sier Inglis.

På god vei: Andy Inglis har sikret seg femten nye band til Quart.

Målet hans er å booke flere band av samme kaliber og kvalitet som de som allerede står oppført på festivalplakaten.

— Vi prøver å produsere den beste festivalen ved å finne de beste bandene, sier Inglis, som selv tok turen til Bylarm og Norge i 2005, for å oppdage nye band og ny musikk.

- Publikum må få høre nye band

  • Hvert år bør man høre nye band, sier den musikkinteresserte skotten.

Inglis mener flere festivaler nå må tenke nøye igjennom hva slags band de ønsker å booke til festivalene. Flere headlinere viser seg å være rådyre og svært vanskelig å tjene tilstrekkelig penger på. Han mener de høye prisene og det stadige jaget etter de store headlinerne ikke er sunt for musikkfestivalene i det lange løp.

— Bandene er ikke verdt det, sier Inglis.

Han velger derfor heller å bruke tiden på å kikke etter bandene som muligens er det neste store, men forsikrer om at Quart også skal ha store headlinere.

— Det er viktig å bringe nye band på arenaen. Hvis vi har booket det som blir headlinere i 2009, så har vi gjort jobben vår, konkluderer Inglis.

Se video med Andy Inglis her

Sjekk ut de nye bandene til Quart på myspace sine sider:

Future Of The Left

Asobi Seksu

Real Ones

Totalt Jävla Mörker

Johnossi

Cobblestone Jazz

Cradle Of Filth

Yolz In The Sky

John & Jehn

The Enemy Three Trapped Tigers

Unkle

Kool Keith

The Megaphonic Thrift

I’m From Barcelona

I tillegg til å slippe et lass med artister, lanserer Quartfestivalen i dag en helt ny hjemmeside på www.quart.no . Der kan lese mer om bandene og lese Andy Inglis personlige kommentarer til bandene.