Nordmenn elsker tradisjoner og det har tv-kanalene tatt til etterretning. Hver jul sendes det samme som jula før og 2007 er intet unntak.

Vanlig meny

NRK lader opp til julen ved å sende «Julemorgen» fra og med 21. desember. Kvelden før kvelden sendes «Grevinnen og hovmesteren» og julaften byr kanalen på «Tre nøtter til Askepott», «Reisen til julestjernen» og «Donald Duck og vennene hans».

Fra og med første juledag starter «Julenøttene».

— Julen er viktig for NRK. Vi er allmennkringkaster og vektlegger gode programmer i høytidene, sier pressekontakt Anne Bekkevold til BT.

Ingen jule-Cæsar i år

Er du ikke ute etter barneprogrammer på morgenen, kan TV2 ha et alternativ. For tredje år på rad sendes «God morgen Norge» fra ni til elleve hele julen igjennom, også på julaften.

Også komiker Kristian Ødegård er på plass i TV2s juletilbud. Lille julaften sendes underholdningsshowet «Lille nøtteaften» og «TV2-nøttene» er på plass fra 25. desember med bidrag fra komikere som Robert Gustafsson og Siw Anita Andersen.

I fjor sendte TV2 nye «Hotel Cæsar»-episoder i hele romjulen. Det vil ikke skje i år.

— Det blir ikke romjulsprogrammer i år fordi det blir produsert et visst antall episoder som skal vises i løpet av et år. I fjor hadde vi en del episoder til overs på grunn av «Skal vi danse» (som da ble sendt på fredager), men i år er vi à jour, sier Bjarne Laastad i TV2. Sender også «Grey's anatomy»

Men det er ikke bare juleprogrammer som blir sendt på TV2 i romjulen. For de som følger med på serier på «Grey's anatomy», «Hundeskolen» og «Californication», kan det være verdt å merke seg at de blir sendt som normalt.

Fredag 28. desember sender også kanalen et «Idol»-program der de følger vinnerens første uke som Norges nye idol.

Vil du ta et tilbakeblikk på året som har gått kan de underholdningsinteresserte slå på TV2 4. juledag, mens fotballåret skal gjennomgås første nyttårsdag.

Spice-gjenforening

TVNorge har flere filmer på sitt juleprogram, som Harry Potter-filmene og «Hjelp, det er juleferie», men gjør også plass til julespesialer fra Mr. Bean, Hyacinth Bucket og Jamie Oliver.

Første nyttårsdag kan kanalen også friste med et program om gjenforeningen av Spice Girls.

Undertøysshow

— TV3 i julen er film, film og film, erklærer presseansvarlig i TV3, Glenn O. Støldal som blant annet kan skilte med «Hjemme alene»-filmene og «Istid».

Og også TV3 fortsetter visninger av vanlige programmer i julen. Både «Top model USA» (også julaften), «Hell's kitchen» og «Bones» sendes som vanlig. Til de som skulle være glad i lekre damer iført undertøy, kan bevitne det spektakulære Victoria Secret's fashion show 30. desember.

Fotball selv om det er jul

Er du av typen som er glad i å se film på tv og har en bredere kanalpakke, kan blant annet Canal+ tilby «The Holiday», «Casino Royale», «Snakes on a plane», «Istid 2» og Over hekken».

Men det blir også tid til fotball på Canal+. Premier League spilles i julen og det skal vises 30 kamper jule- og nyttårshelgen.