Grethe Kausland var et sentralt medlem i Dizzie Tunes gjennom 25 år. Hennes kolleger i gruppen betegner henne som det fineste mennesket de kjente.— Vi hadde fantastisk flotte år samme med Grethe. Hun var et fint menneske, sjenerøs og snill og et unikum som det ikke finnes maken til på scenen. Ja, det fantes ingen finere enn henne, sier Tor Erik Gunnstrøm fra Dizzie Tunes til NTB.- Utfallet på sykdommen hennes var jo ventet, men man er jo aldri forberedt på noe sånt likevel, sier Gunnstrøm. - Kunne alt.

Ifølge Dizzie-sjefen Yngvar Numme kunne Grethe Kausland alt.- Hun sang fantastisk bra, og var både komisk og dramatisk. Hun ga Dizzie Tunes en helt egen dimensjon, sier Numme til Dagbladet.no.De jobbet sammen fra 1972 til siste forestilling med «Dizzie og damene» i 1997.Impresario Jørg Fr. Ellertsen engasjerte Grethe Kausland allerede i 1972. Meningen var at hun skulle være med i Dizzie-stallen i tre uker, men det endte med 25 år.Hun var et eventyr, og blant de største av de største. Hun var glad i livet, og selv om hun var nummer én, var det aldri noe snobberi med henne. Hun kunne like gjerne bære på tepper og utstyr som å stå på scenen, forteller Ellertsen til VG- Nett. Måtte avlyse.

Ole Paus var den siste som skulle ha stått på scenen med Grethe Kausland. Men like før showet skulle vises, måtte arrangementet avlyses fordi Grethe fikk tilbakeslag av lungekreftsykdommen like før sommeren. Paus ønsker ikke å kommentere hennes bortgang.- Jeg var så innmari glad i henne at jeg ønsker å ha følelsene for meg selv akkurat nå, sier Paus. ©NTB