— Det føles som jeg ble født for å dømme, sier den 42-årige argentineren til FIFAs nettsted.- Jeg innså at fotballdømming kombinerer de tre tingene som er hjørnesteiner i livet mitt: Idrett, pedagogikk og rettferdighet.

Idrettslæreren er første argentinske finaledommer i et fotball-VM, og den første som får dømme både åpningskamp og finale.

Elizondo snakker spansk og engelsk, men ikke fransk eller italiensk. Han har så langt i VM pådratt seg vreden til spillere og supportere fra Ghana, Sør-Korea og England, men dommersensorene til FIFA har gitt ham toppkarakterer.

Åpningskampen mellom Tyskland og Costa Rica håndterte han til alles tilfredshet, men etter Ghana - Tsjekkia måtte han tåle kritikk. Han delte ut sju gule kort og viste ut Tomas Ujfalusi da tsjekkeren forårsaket straffespark. Mens han holdt på med det, tok Asamoah Gyan straffen uten klarsignal. Det kostet Ghana-spissen gult kort og karantene i neste kamp, selv om keeper Peter Cech sa til Elizondo at Gyan var blitt lurt av en fløyte på tribunen. (©NTB)