– Sommerværet har forlatt oss. Starten av juli ser ut til å bli litt kjølig, med ganske normalt norsk sommervær. Over 25 grader på gradestokken kan vi se langt etter, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til NTB.

Ifølge Ovhed kan temperaturen kanskje komme opp i 20 grader, men de fleste stedene blir ikke så varmt som det i helgen.

I fjellet i Sør-Norge kan det også bli snø. Planlegger man å dra på tur høyt til fjells, er det kanskje andre helger som blir finere.

Ikke det beste været for fjelltur

– På vestsiden blir det antakeligvis ganske mye skyer og snø når man kommer over 1.000 meter. Det er ikke noe særlig, sier meteorologen.

På østsiden av fjellet kan man imidlertid ha flaks med at skydekket sprekker opp, men også her kan det bli raske værskifter.

– Blir det bra vær, er det lurt å utnytte det. Været kan endre seg raskt, sier Ovhed.

– Det er kanskje ikke det helt store fjellturværet i helgen, og det kan være smart å se an litt, sier han videre.

Byger i sør

Dagene fram mot helgen i Sør-Norge ser ut til å bli preget av skiftende skydekke, regnbyger, men også noen solglimt.

Torsdag ser det ut som det blir byger over det meste av Sør-Norge og Trøndelag. Sørlandet får det beste været. Videre utover i uka kommer det en jevn strøm av lavtrykk vestfra innover Sør-Norge.

– Trøndelag og Møre-kysten får det beste været i Sør-Norge i helgen. Der blir det litt regn i perioder. Ikke veldig varmt, men noen solgløtt innimellom, sier meteorologen.

Nordland værvinner

I Nord-Norge gir et lavtrykk fra Finland ganske grått vær over Finnmark og Troms, men i Nordland klarner det opp.

– Nordland ser ut til å få det beste været i hele landet. Kanskje blir det en del byger i perioder, men det blir greit, sier meteorologen.

Det er gode nyheter for nordmenn på ferie i Lofoten, som er et populært feriemål i sommer.

Sammen med Trøndelag havner Nordland mellom lavtrykkene i Sør-Norge og i Finnmark, og det er altså der man kan håpe på det beste været.