Politiet på stedet utenfor innendørsbassenget der begge ulykkene skjedde. Foto: Marie Nellevine Kalvehagen

KRISTIANSAND: To barn ble lørdag ettermiddag fraktet til Sørlandet sykehus for behandling etter at de ble skadet i to ulike badeulykker i parkens badeanlegg. De skal begge ha kommet under vann i badeulykkene.

Barna var ved bevissthet da de ble fraktet til sykehuset med ambulanse og luftambulanse.

Sørlandet sykehus opplyser at en fem år gammel gutt er moderat skadet etter ulykken. En fire år gammel gutt er innlagt med krampeanfall, og er lettere skadet.

Ifølge konserndirektør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot var den fire år gamle gutten i bassenget som kalles «Dønningen». Det er et bølgebasseng, og bølgene var på da ulykken skjedde. Han skal ha vært sammen med voksne familiemedlemmer, som raskt fikk hjulpet ham i land.

Den andre gutten var i bassenget «Lagunen», et annet innendørs basseng like ved siden av.

Her lander luftambulansen i Badelandet i Dyreparken lørdag ettermiddag. To barn har vært involvert i to ulike badeulykker. Foto: Bjarne Martinsen

To ulike ulykker

Konserndirektør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, har fått opplyst at det dreier seg om to separate ulykker.

– Begge ulykkene har skjedd i forbindelse med bading i badelandet. Jeg har fått opplyst at det ble utført førstehjelp på barnet som ble skadet i den første ulykken, da de fikk varsel om den nye hendelsen, sa Aamot like etter ulykken.

Det yngste barnet fikk først hjelp av et familiemedlem. Femåringen ble reddet av badelandets egne badevakter.

Salgs- og markedssjef Anniken Bjørnstad i Dyreparken sier til Fædrelandsvennen at begge ulykkene skjedde i innendørsbassenget med kort mellomrom.

Salgs- og markedssjef Anniken Bjørnstad i Kristiansand Dyrepark. Foto: Jacob Buchardt

Til sykehus

Lena Håkonsen og hennes tre barn er blant vitnene som var til stede da det ene barnet, en gutt, fikk førstehjelp.

– Det ble utført førstehjelp på stedet ved bassenget innendørs. Det var en skremmende opplevelse, sier hun til Fædrelandsvennen.

Politiet ble varslet klokken 14.55 lørdag ettermiddag.

Lena Håkonsen og hennes tre barn var vitner til en av ulykkene. Foto: Marie Nellevine Kalvehagen

Dobbelt sett vakter

Dyrepark-direktøren sier det er svært spesielt at to ulykker skjer med så kort mellomrom. Ulykkene skjedde akkurat i vaktskiftet, slik at det var dobbelt sett med vakter til stede.

– Vi hadde åtte badevakter og to vaktledere i badelandet, altså ti personer til sammen, sier Aamodt. Han opplyser at godværet gjorde at badelandet var godt besøkt, men ikke det samme antallet som midt på sommeren.

– Det var på ingen måte overfylt eller kaos der, sier han.

I løpet av de sju årene Badelandet har hatt åpent har de ikke opplevd noen ulykker så tett.

– Vi har hatt ulykker, der barn er fraktet bort i ambulanse. Heldigvis har de også endt godt, sier Aamot. Han sier at ulykker med barn er deres store skrekk, men at hendelsene lørdag viser at de har god beredskap.

– Det er likevel veldig ubehagelig når slikt skjer, sier han. Da Fædrelandsvennen snakket med Aamodt ved 1.30-tiden var han i ferd med å avslutte debriefingssamtale med de ansatte som var til stede. De får også tilbud om videre oppfølging.

Til observasjon

Politiets operasjonssentral kunne lørdag kveld ikke si så mye mer om hendelsesforløpene. De to små guttene skulle antagelig begge bli på Sørlandet sykehus natten gjennom for observasjon. Det er foreløpig uklart om det har vært ulykker eller sykdomstilfeller som har forårsaket en eller begge hendelsene.

Har du tips eller bilder i saken? Send til epost til tips@fvn.no eller ring oss på 03811.