Kanal: TV2

Serie i tre deler vises: Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften

Skuespillere: Anneke von der Lippe, Dejan Cukic, Jørgen Langhelle, Christian Skolmen, Ingar Helge Gimle, Ramadan Huseini

TV-serien «Ulvenatten» er basert på Tom Egelands roman med samme navn. Boken ble filmatisert i 2008, og mottok gode kritikker. Egeland har selv skrevet manus til både filmen og tv-serien, og begge deler er regissert av den svenske regissøren Kjell Sundvall, som blant annet har regissert flere episoder av tv-serien «Beck».

I tv-serien «Ulvenatten» får seerne servert ytterligere 45 minutter med drama i forhold til i filmen, og det kan diskuteres om det var nødvendig.

Serien handler om tsjetsjenske terrorister som tar over det direktesendte debattprogrammet «ABC Debatt», og krever i tillegg til penger, blant annet at Tsjetsjenia skal frigjøres fra Russland.

Det hele virker ganske tåpelig og lite troverdig, og alle de typiske gisseldrama-klisjeene er tilstede: En kvinne som ikke klarer å kontrollere sin redsel (og som seer har du nesten like lyst til å smelle til henne som terroristene har), en eldre mann som selvfølgelig har hjertetrøbbel, en «helt» som får noen av gislene drept på grunn av sitt overmot, og tilslutt en psykopatisk, skyteglad og hissig skurk, og selvfølgelig et taktisk polititeam som stadig gjør dumme feil.

Det er gjennomgående gode skuespillerprestasjoner, som bidrar til å heve kvaliteten. Skurken Ramzan, spilt av den danske skuespilleren Dejan Cukic, gjør en ekstra god figur. Skuespilleren er kjent fra blant annet «Torpedo» og «Nicolaj og Julie».

Den første delen av serien oppleves som en dårlig kopi av en amerikansk actionfilm eller serie en har sett utallige ganger før, og la oss innse det – amerikanerne gjør akkurat den biten bedre.

Men så i siste del av andre episode og særlig i tredje og siste del av serien, hever kvaliteten seg betraktelig. Handlingen snur i uventede retninger, og byr på en rekke overraskelser. Dette fører til at helhetsinntrykket av serien blir mer positivt, men de kunne med stort hell ha spart seg for de ekstra 45 minuttene med ekstra scener og laget en serie på to deler.