Oslogutten Johan Trovik (22)opplever sangerdrømmen mens han er student på eliteuniversitetet Oxford. Sammen med studiekameratene i a capella-gruppen Out of the Blue er han sett av over 2 millioner i gruppens jule-singel.

— Veldig stas og utrolig moro, sier Trovik og forteller at overskuddet fra korets virksomhet går til å støtte et hospice for barn, Helen and Douglas House.Musikkvideoen ble spilt inn i omgivelser på Oxford, kjent fra Harry Potter-filmene.

Shakira delte videoen

Korets forrige veldedighets-singel, Shakiras Hips Don't Lie tok helt av med over 5 millioner visninger ifjor sommer. Også denne gangen gikk inntekten til barnehospicet.

- Den overveldende responsen skyldtes nok mye at Shakira delte videoen på sin egen Facebook-profil, sier Johan Trovik, som har vært med i koret siden oktober.

Coverlåt av Shakira ble sett over fem millioner ganger:

Han måtte gjennom tre runder med audition i skarp konkurranse med mange andre potensielle sangere, før han slapp gjennom nåløyet.

-Vi ble ikke testet på dansing, så den er av varierende kvalitet, sier den tidligere guttesopranen i Sølvguttene.

Nå er han tenor og tilbringer mesteparten av sitt sosiale liv i koret. I snitt øver guttene tre ettermiddager og synger to konserter i uken.

— Vi får mange morsomme opplevelser og reiser, og utgiftene blir dekket. Men overskuddet fra koret går i sin helhet til Helen Douglas House. Der synger vi en gang i terminen for barn med livsforkortende sykdommer, sier Trovik.

Krever disiplin

- Hvordan får dere tid til sangen på et så krevende universitet som Oxford?

— Det krever disiplin, og vi må prioritere tiden godt. På Oxford er det intensive terminer for alle studentene. Nå er jeg halvveis i mitt tredje og siste år, og det er litt skummelt at alle eksamener som teller er til sommeren, sier Trovik, som tar en bachelorgrad i politikk/filosofi/økonomi.

Out of the Blue, som henspiller på Oxfords farge blått, ble etablert for 15 år siden og er drevet fullt og helt av studentene.

- Hvorfor er dere så populære?

- Merkevaren Oxford betyr nok litt. Samtidig er ikke Out of the Blue det folk forventer fra studenter fra Oxford, så det er nok et overraskelsesmoment der også. Vi er en sanggruppe med tullete dansing som ikke tar oss selv så høytidelig. Og så håper jeg folk synes vi synger bra, da!

Synger på Oslo Handelsgymnasium i mars

Om noen uker kommer Out of the Blue til Oslo for å holde konsert på Oslo Handelsgymnasium 14. mars. Se Facebook-event her.

— Vi reiser rundt på skoler i desember og besøker ofte medlemmenes gamle skoler, sier Trovik, som var russ på Handelsgym i 2012. Hvert år reiser koret på turneer i Storbritannia og USA, spiller inn plater og deltar i Edinburgh Fringe-festivalen. I 2011 kom koret til semifinalen i Britain's Got Talent.

I januar var koret på Malta for å lage en promotion-video for British Airways. Ved påsketider setter guttene seg på fly til USA for en tre uker lang turné.

— Det er veldig morsomt å være med på dette. Når vi kommer til Oslo i mars, skal vi ha workshop med skolekoret på Handelsgym og synge på skolen før en stor konsert lørdag kveld, sier Johan Trovik, som ser frem til å opptre med Out of the Blue på sin gamle skole, der han var med i revyen flere år på rad.

Les mer om Oxford her.