KRISTIANSAND: − Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en person som har vært etterlyst en stund, i en sak som er omtalt i media, der vedkommende rømte da han skulle ta tog til soning. Nå er han pågrepet og kjøres til Åna fengsel i dag, dit han skulle, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Etter en omfattende utrykning i Lyngdal og Farsund, ble mannen pågrepet i Marnardal.

– Pågripelsen var helt udramatisk. Patruljene har jobbet aktivt med å lokalisere ham siden etterlysningen kom. Vi har vært på aktuelle adresser, og fikk kontakt på den adressen i Marnardal, sier Hyberg.

Har du bilder eller info? Kontakt oss på telefon 03811 eller sendt epost til tips@fvn.no.

Søkte på flere adresser

– Hva skjedde i Lyngdal og Farsund?

− I utgangspunktet har vi vært på forskjellige adresser der vi har hatt håp eller forventning om å lokalisere ham. Men jeg ønsker ikke å si noe om hvilke adresser vi har vært på eller hvorfor, sier Hyberg.

– Hvilken tilknytning har mannen til adressen hvor han ble pågrepet?

− Det er ukjent, men det var ikke hans boplass. Vi ønsker ikke å kommentere hans relasjon til denne adressen nærmere, sier Hyberg.

− Har dere fått mange tips i saken?

− Det er ukjent for oss. Operasjonssentralen håndterer bare den akutte situasjonen i forhold til det operative i saken. Etterforskningen har skjedd ved Kristiansand politistasjon, sier Hyberg.

Har rømt tidligere

47-åringen ble i fjor dømt til ett års fengsel for vold, trusler og en rekke andre straffbare forhold. Like før jul startet han soningen på en åpen rusinstitusjon.

Etter kort tid besluttet Kriminalomsorgen å overføre ham til Åna fengsel for videre soning. 29. desember skulle mannen ta toget alene til Rogaland, men møtte ikke opp som avtalt.

47-åringen har tidligere vært på rømmen fra politiet i lengre perioder. I fjor vår var han etterlyst i over et halvt år før politiet til slutt pågrep ham på et gårdsbruk i Marnardal.

Sommeren 2015 rømte han fra Kristiansand fengsel, men ble da pågrepet etter en uke på frifot.