LONDON: — Jeg ville at det skulle være min tolkning, sier Henry Cavill (30), som nektet å studere forgjengerne sine i Supermann-drakten.

Supermann, unnfanget av radarparet Siegel og Shuster før krigen, har fløyet høyt i Hollywood siden 50-tallet. Men Jersey-gutten Cavill styrte unna både filmene og TV-seriene i oppladningen til Zack Snyders "Man of Steel".

— Jeg studerte ingen av de greiene, forteller han til NTB på et fancy London-hotell.

— Etter min ydmyke oppfatning er det nemlig sånn at skuespillerne, regissørene og produsentene har tolket kildematerialet, det vil si tegneseriene. Jeg ville at dette skulle være min tolkning, og at den tolkningen ikke skulle bli forkludret av andres, forklarer Cavill, som fikk sin lerretsdebut med "Greven av Monte Cristo" i 2002. ## Hemmelig handling

Siden har han gjort seg sterkest bemerket med rolle i "The Tudors", satt i navnebroren Henry VIIS regjeringstid. Og nå tar han altså opp arven etter Christopher Reeve og Tom Welling i S-kostymet, en oppgave han ikke tar lett på.

— Det er en ikonisk rolle, en som er utrolig viktig ikke bare for amerikanere – men for mennesker i hele verden. Jeg føler et stort ansvar, vedgår Cavill, glad for at han har spreke krefter med på laget.

Mens Kevin Costner og Diane Lane sikrer rutinen som foreldrene Jonathan og Martha Kent, er Oscar-nominerte Amy Adams og Michael Shannon inne som Lois Lane og General Zod.

— Forholdet mellom Lois og Clark vil alltid være vesentlig. Jeg skulle gjerne røpet detaljer, men får ikke lov, humrer Cavill hemmelighetsfullt.

— I auditionfasen prøvespilte jeg med både Amy og Michael. Spørsmålet var om vi fikk til samarbeidet, om kjemien mellom oss fungerte. Så ja, jeg leste med begge, uten at det var opp til meg å velge dem.

Grey neste?

Det neste spørsmålet kan bli om Cavill etter hvert dukker opp som Christian Grey i en adaptasjon av E.L. James "Fifty Shades"-trilogi. I likhet med Ian Somerhalder fra "Vampire Diaries", skal han være en het kandidat.

— Foreløpig er det kun et rykte, bedyrer han.

— Jeg har verken møtt noen instruktør eller sett noe manuskript. Men når det foreligger, og noen eventuelt vil treffe meg, kunne det vært interessant å finne ut hvilke visjoner de har. Men det gjenstår å se.

— Er du klar for heltedyrkingen som vil følge med "Man of Steel"?

— Jeg tror ikke det går an å forberede seg på sånt. Det finnes ikke noe treningsprogram – du må bare ta det på gefühlen når det skjer. Jeg tipper det vil føles som et sjokk i førstningen, før oppdragelsen og skolegangen min forhåpentlig hjelper meg med å deale med det.

Cavill drar en muskuløs labb gjennom sin sorte, strøkne manke.

— Jeg krysser iallfall fingrene for det. Ellers kommer dere journalister til å skrive stygt om meg.