MANDAL: Kvinnen, som sier at hun ble voldtatt utenfor kirken Mandal, anmeldte nærmest umiddelbart forholdet til politiet. Noen timer etter overgrepet han er siktet for, ble 24-åringen pågrepet. Han er i Kristiansand tingrett varetektsfengslet i fire uker.

"Det er en svært alvorlig anmeldelse, og retten kan pr. nå ikke se at fornærmede skal ha noe motiv for å lyve om en slik alvorlig hendelse", heter det i begrunnelsen fra retten for å varetektsfengsle 24-åringen.

Nekter

— Den siktede benekter straffskyld. Han har forklart at de to har hatt samleie, men at dette var høyst frivillig, sier advokat Jarle Rudi.

Rudi bisto 24-åringen under fengslingsmøtet, fordi den advokaten siktede ville ha med til rettsmøtet var opptatt.

— Han motsatte seg å bli satt i varetekt, fremholder advokat Rudi.

Det fremgår av fengslingskjennelsen at 24-åringen i tillegg til voldtekten, også er siktet for legemskrenkelser mot kvinnen, og for å ha kommet med trusler.

Truet på sms

24-åringen har i avhør med politiet tilstått at han tirsdag i forrige uke sendte en tekstmelding til kvinnen. "Du er død når jeg kommer hjem", skrev den siktede i sms'en til kvinnen. Kristiansand tingrett og tingrettsdommer Knut Otterbech skriver i fengslingskjennelsen at retten mener det er skjellig grunn til mistanke.

Tingretten mener det er fare for bevisforspillelse, og at det av den grunn er viktig å varetektsfengsle 24-åringen. Det skal gjennomføres viktige etterforskningsskritt, blant annet kartlegging av både siktede og fornærmedes bevegelser, avhør av fornærmedes mor, undersøkelser av telefoner, minnebrikker, databeslag og undersøkelse av Facebook-sider og Skype-logg.

Kan være vitner

— Vi er i den innledende del av etterforskningen. Både siktede og fornærmede er legeundersøkt etter at vi fikk anmeldelsen, og siden dette er noe som skal ha skjedd utendørs ved kirken, utelukker ikke politiet at det kan være vitner som kan tilføre saken noe, sier politiadvokat Cecilie Hille Pedersen til Fædrelandsvennen.

Hun opplyser at siktelsen mot 24-åringen omfatter vold og trusler over en periode fra sommeren fram til nå.

Den fengslede mannen er tidligere domfelt fem ganger, blant annet for vold og trusler.