KRISTIANSAND: Fram til fredag klokka 20.00 kan du nominere en bedrift du mener fortjener tittelen Årets Sørlandsbedrift 2013 – enten det er din egen arbeidsplass eller en annen som har utmerket seg positivt i året som gikk. Legg inn ditt forslag på fvn.no, og ta med en setning om hvorfor nettopp ditt alternativ fortjener utmerkelsen.

— Vi visste ikke helt hva vi kunne forvente da vi gikk i gang med konkurransen i fjor, men opplevde heldigvis et stort engasjement både blant leserne og i næringslivet. Vi fikk inn mange gode forslag, deriblant bedrifter vi ikke hadde vært oppmerksomme på tidligere, og dette ga oss muligheten til å lage flere gode reportasjer, sier nyhetsredaktør Christian Stavik i Fædrelandsvennen.

Han håper at dette engasjementet skal gjenskapes i årets konkurranse, og at det lykkes å nå ut til enda flere.

— Spesielt morsomt vil det være om vi finner nye, gode historier om folk som har lykkes i næringslivet. Det vet vi at mange liker å lese om. Dessuten er jo dette en fin måte å speile det som skjer i næringslivet på Sørlandet, sier Stavik.

Leserne bestemmer

I fjor fikk Fædrelandsvennen inn hele 118 forslag fra leserne, noe som gjorde det til en tøff jobb for juryen å velge ut de åtte finalistene. Forhåpentligvis får de en enda vanskeligere oppgave i år, for floraen av små og store suksessbedrifter i landsdelen er neppe blitt mindre siden sist.

Akkurat som i 2012 er det leserne som stemmer fram vinneren når juryen har sagt sitt, og det skjer etter cup-prinsippet. To og to bedrifter møtes, og vinneren som får flest stemmer går videre. I fjor kunne Stormberg smykke seg med den prestisjefylte tittelen Årets Sørlandsbedrift, etter å ha slått ut Netthandelen, Hamran Snekkerverksted og Xstrata i sluttspillet.

Her kan du sende inn forslag

"Folkets finalist"

Nytt av året er at juryen får plukke ut bare sju av de åtte finalistene. Den siste skal nemlig leserne selv stemme fram via Facebook.

— Med "folkets finalist" håper vi å skape et stort engasjement i de bedriftene som ikke kom videre fra juryutvelgelsen. Hvis de benytter seg av muligheten og klarer å engasjere folk, vil det sette en ekstra spiss på konkurransen, tror Stavik.

Årets jury består for øvrig av Anniken Bjørnstad Schjøtt (Kristiansand Dyrepark), Colleen Delane-Skibsrud (National Oilwell Varco), Geir Bergskaug (Sparebanken Sør), Kjell O. Johannessen (tidligere leder i Node) og Jorunn Gislefoss (GE Healthcare).

Sterk jury

— Vi var stolte over juryen vi hadde i fjor, og er minst like fornøyde i år. Det er god spredning både hva geografi, bransje og kjønn angår. Vi har fått folk som er i stand til å spisse konkurransen for oss, og ikke minst er dette gode navn som i seg selv løfter verdien av å vinne, sier Stavik.

Men for at juryen skal få noe å gjøre, må du først lansere DIN kandidat. Det kan du gjøre allerede nå – på fvn.no!

PS! I fjor fikk Nøgne Ø i Grimstad en spesialpris av juryen, men fra nå av skal det kåres bare én vinner i Årets Sørlandsbedrift.