Flyselskaper verden rundt setter et absolutt forbud mot å bruke mobilen om bord, hvis det ikke tilbys mobilt bredbånd om bord.

Så også det amerikanske flyselskapet AirTran, som mandag hadde kabinen full av studenter som var på tur.

Studentene fisket frem mobilen så snart de hadde kommet om bord i flyet. De nektet å slå av — selv om kabinbesetningen beordret dem til det, skriver den svenslke avisen Aftonbladet.

Kastet av

Heller ikke da en av pilotene ga beskjed om at studentene måtte følge kabinbesetningens anvisninger, ble mobilene til studentene fra Yeshiva of Flatbush-skolen i Brooklyn slått av. Dermed mistet besetningen tålmodigheten, og kastet de rundt hundre studentene av flyet.

Besetningen viste til at studentene ikke kunne være med, av sikkerhetsmessige årsaker.

Men er det farlig?

Hvorvidt mobilbruk på fly utgjør noen som helst ristiko for flyvningen, er det delte meninger om.

For kort tid siden gikk informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS ut og hevdet at påbudet om å skru av mobilen under flyturen kun eksisterer fordi det foreløpig ikke har vært mulig å avkrefte at elektronisk utstyr vil påvirke flyets egne instrumenter.

En talsmann for selskapet som eier AirTran, det kjente amerikanske lavprisselskapet Southwest Airlines, benekter imidlertid at flymannnskapet overreagerte i denne saken som utspant seg på LaGuardia-flyplassen i New York.

Kraftig forsinket

Og studentene?

De kom seg av gårde med et senere fly, men en del av dem kom så mye som 12 timer forsinket til sine reisemål.