KRISTIANSAND: — Vi hadde spilt inn plata. Den var ferdig mikset, og vi jobbet med coveret. Så snudde jeg i døra, sier Hanne Leland.

23-åringen fra Byremo var i fjor sommer i USA i tre måneder for å spille inn sin debutplate. Men artisten med den særegne stemmen trakk seg i siste liten. Hun var ikke 100 prosent fornøyd med produktet, lydbildet og innsatsen teamet hennes i USA hadde gjort.

— Mange tenker kanskje at alt jeg gjorde i fjor var bortkastet, men jeg fikk være i studio i mange måneder. Jeg utviklet meg, og lærte mye. Jeg var ikke klar for å gi ut en cd da, men nå vet jeg hva jeg vil, sier Leland.

— Jeg trengte den prosessen. Jeg fant min egen sound, og er glad for at jeg gjorde det, fortsetter hun.

Se Lelands siste musikkvideo "More Than Anything Else" øverst i saken

Taylor Swift og Garth Brooks

Under oppholdet i Nashville i fjor, spilte 23-åringen flere minikonserter ulike steder. Ett av stedene var produsenten Bruce Bouton blant tilhørerne, en erfaren og kjent produsent i musikkmiljøet i Nashville.

Saken fortsetter under bildet

SELVSIKKER: 18. juli drar Hanne Leland til USA for å spille inn debutplata – for andre gang. Artisten er sikker på at hun nå vil lykkes, med ny produsent. - Det er først og fremst magefølelsen som gjør meg så sikker. I januar/februar virket det umulig, men jeg følte jeg måtte gjøre det. Og man skal lytte til den følelsen. Og etter å ha hørt på det Bruce og musikerne hans har gjort, blir jeg enda sikrere, sier hun. Foto: Kjetil Samuelsen

— Han kjente en av musikerne jeg var der med, og vi kom i prat. Han likte det han hørte, sier Leland, som selvfølgelig ble meget glad da produsenten ville samarbeide med den ukjente, norske artisten.

— Han har jobbet med blant andre Taylor Swift, Dolly Parton og Garth Brooks. Han er også fast steelgitarist for den kjente countryartisten Reba McEntire, sier sørlendingen.

— Hvorfor drar du til USA, i stedet for å prøve å spille inn en plate her hjemme?

— I USA har jeg fått sjansen og muligheten til det. Jeg ønsker å gjøre ting lokalt også, men innenfor sjangeren min er Nashville hovedstaden i verden. Og når jeg har fått muligheten til å jobbe med en av de beste i verden, er det dumt å si nei, sier Leland, som mener hun synger en blanding av pop, folk og country.

- En unik stemme

— Jeg berømmer Hanne for hennes vilje til å gjøre det som trengs for å lage et godt album. Hun er drevet av, og villig til, å arbeide hardt, som er to karaktertrekk jeg liker i artister, foruten deres naturlige talent. I tillegg har hun en unik stemme, som vil gjøre det mulig for henne å skille seg ut blant massene. Hun er også en dyktig tekstforfatter, og skriver alle sangene sine selv, skriver produsent Bruce Bouton i en mail til Fædrelandsvennen.

De siste årene har flere unge artister prøvd lykken i tv-programmer som "Idol" og "The Voice". Leland har ikke latt seg friste av det.— Jeg har vurdert det, men har ikke meldt meg på. Jeg føler det er en snarvei, der det går fort opp og fort ned. De fleste klarer seg ikke. Jeg vil heller gå den lange veien, og investere tid og penger. Jeg bruker tid, for å kunne stå 100 prosent inne for det jeg gjør, sier Leland, som måtte skaffe 180.000 kroner for å påkoste en ny cd-innspilling.

Se Lelands siste musikkvideo "More Than Anything Else" øverst i saken

— Jeg måtte hive meg litt rundt. Jeg lagde sponsorpakker, og har fått inn omlag 50.000 kroner på det. I tillegg har jeg jobbet og spart en del, og nå mangler jeg omtrent 40.000 kroner. Jeg skal jobbe med sponsorer fram til jeg drar, og om nødvendig tar jeg opp et lite lån, forteller artisten.

Opptrer på Protestfestivalen

18. juli reiser hun vestover. Først skal hun til New York, for å være der og spille et par minikonserter og presentere seg på noen "Open mic"-kvelder. 1. august er hun på plass i Nashville for å starte innspillingen.

— Albumet heter fremdeles "Honest", som det gjorde i fjor. Det blir fem sanger derfra, i litt ny vri, samt fem nye sanger som jeg har skrevet det siste året, sier Leland.4. september skal hun opptre på Lauras kaffebar under Protestfestivalen. Og senere i høst kan hun stå på scenen under Dark Season.

— Jeg har ikke sett henne live, men kun hørt henne på nettet. Og det er to forskjellige ting. Men jeg håper hun lykkes, og kommer i kontakt med de rette folkene. Det betyr mye, sier Liv Håland, festivalsjef for Dark Season, som trolig tar kontakt med Leland om hun liker det hun hører under Protestfestivalen.