Lørdag fortalte firebarnsmor og kjendisveterinær Trude Mostue at hun føler seg hetset av «mammapolitiet» fordi hun har valgt å være hjemme med yngstedatteren i flere år.

– Jeg håper det blir en omsorgsrevolusjon i Norge hvor foreldre får lov til å være foreldre og ikke blir hetset for sine valg. Mammarollen bør æres som den viktige jobben den er, spesielt de første leveårene i et barns liv, når de er på sitt mest sårbare, sa hun i intervjuet.

LES SAKEN: Hetset av Mammapolitiet

Saken har fått mange lesere til å reagere, i alle retninger.

Enkelte av leserne kjenner seg godt igjen i Mostues beskrivelse:

«Har vært hjemme jeg også, angrer ikke, men fikk høre det ja med spydige bemerkninger» , skriver «Hege».

— Hurra for Mostue

Mostue fikk kommentarer som «hvordan kan du tro at du er nok for barnet ditt?» og «uten barnehage utvikler ikke barnet seg språkmessig og lærer ikke sosial skikk».

« Heldige barn som har en mamma som prioriterer dem:- )», skriver Solveig, mens Azajtsev føyer til:

« Enig. Jeg gikk ikke i barnehage, men behersket likevel to språk. Så man blir ikke mindre utviklet språkmessig om man IKKE går i barnehage!! Hurra for Mostue! »

Har du tips til saker vi bør skrive? Kontakt oss her

- Mostue som startet dette

Flere av leserne er opptatt av hvem avsenderen er, Trude Mostue, og minner om at hun har vært ute i mediene før.

Mostue har tidligere uttalt slikt som «Vi må gjøre det kvinner skal gjøre. Hvis ikke kvinner har tid til å være hjemme med ettåringer, bør de ikke få barn.»

«Jeg synes å huske en tid til bake at det var Trude Mostue som startet dette med å gi de utearbeidende kvinner dårlig samvittighet. Slutt med dette tullet FOR OG IMOT!» skriver Aud.

Og Astrid skriver:

« Men hallo! Har de fleste glemt at det var Mostue selv som startet alt dette da HUN hetset mødre som arbeider ute? Nei, den sutringa hennes har jeg ikke mye til overs for

LES OGSÅ:

Foreldre taper mange tusen på forlenget permisjon

- Det er riktig at fødsel og graviditet tar på, men det tar ikke et helt år

Tar abort til fordel for jobben

- Velg selv

Det er flest kvinner som kjenner seg igjen i Mostues valg, men også noen menn:

« Veldig bra valg Trude Mostue tok. Jeg gjorde det samme ble hjemmeværende alenepappa på full tid til mine to barn. Valgte å være hjemme med barna mine i tre år. Nå er de i slutten av tenårene og vi har det veldig fint sammen. Mine gikk også i barnehage etpar år før barneskolen tok over .», skriver Ronny.

Anne Lene synes foreldrene må få velge selv:

« Det er ikke alle som kan gå hjemme med barna til de er 2-3 år og da kan det være smart å ha en barnehage! Barna bør få bli kjent med andre mennesker, det har de godt av

Flere av leserne synes imidlertid nok får være nok når det gjelder å legge seg oppi andres valg, og det gjelder BEGGE veier.

« Jeg synes foreldrene må få velge selv, det er ikke alle som kan gå hjemme med barna til de er 2-3år og da kan det være smart å ha en barnehage! Barna bør få bli kjent med andre mennesker, det har de godt av

Gjertrid skriver:

« Det aller viktigste er vel å lære barna toleranse for at folk er ulike og har forskjellige meninger og også behov! Jeg tenker at hva en gjør i tiden man har sammen med barna er det aller viktigste!!»

Ryggrad

Enkelte av de mannlige leserne synes hele debatten er noe tull:

« Gud, for et luxusproblem. I mange land finnes det ikke barnehager i det hele tatt. I Italia tar besteforeldrene hånd om barna mens mamma og pappa jobber. Mamma er stort sett tilbake pà jobben en uke etter fødslen. Det er noe annet det! !!», skriver

Og Anders har følgende melding:

« Interessant dette. Det er tydeligvis mange mammaer der ute med svak ryggrad, og liten oversikt over hva egne unger trenger. Hva naboen og resten av gata tenker er tydeligvis viktigere enn eget avkom