Det var ikke spilt mer enn et drøyt minutt før Arsenals stjernespiss Robin van Persie ga Blackburn beskjed om hva som var i vente. Nederlenderens 20. seriescoring for sesongen kom etter flott forarbeid av Francis Coquelin og Theo Walcott.

Etter en halvtime stilte Gamst seg opp for å ta frispark fra drøye 20 meter. Det klinket nordmannen over muren og rett i krysset til 1-1. Men gleden ble kortvarig for gjestene.

Van Persie scoret sitt andre for dagen få minutter senere. Alex Oxlade-Chamberlain rakk å øke til 3-1 før pause, og i tillegg ble Gaël Givet utvist for en stygg takling på van Persie.

Gunners-kjøret fortsatte med full styrke etter sidebytte. Mikel Arteta gjorde 4-1 etter 50 minutter, Oxlade-Chamberlain 5-1 tre minutter senere. Deretter fikk Rovers-forsvaret sju minutters pause før en umarkert van Persie banket inn sitt tredje mål for dagen.

Mot slutten kom Arsenal nær 7-1 flere ganger, og det var til stor glede for hjemmefansen da ballen endelig satt fra veteranen Thierry Henry. Det stygge tapet sendte Gamsts lag til nest siste plass i engelsk eliteserie. (©NTB)