Kronprins Haakon i aksjon under straffesparkkonkurransen. Kronprinsen scoret på et av skuddene. Foto: Jarle R. Martinsen
Utenfor Øyslebø skole ble kronprinsparet møtt med rockekonsert. Foto: Jarle R. Martinsen
Ordfører Helge Sandåker overrekker en gave fra Støa leketøysfabrikk til kronprins Haakon. Foto: Jarle R. Martinsen
Kulturkonsulent Øyvind Liset kikker bak sceneteppet og lurer på om elevene fra kulturskolen kommer ut på scenen snart. Foto: Jarle R. Martinsen
Kronprinsessen deltar på en fellesdans sammen med elever ved kulturskolen i kulturaulaen. Foto: Jarle R. Martinsen
Kronprinsparet sammen med ordfører Helge Sandåker på spasertur fra Mandalselva til Kalvekleiv. Foto: Jarle R. Martinsen
Ordfører Helge Sandåker, kronprinsparet og 4H-medlemmene Ånen Tisland, Anne Kristine Haraldstad og Petter Imeland spiser lunsjved Kalvekleiv. Foto: Jarle R. Martinsen
Kronprinsesse Mette-Marit får prøve seg på å lage smoothie ved å sykle. Smoothien er plassert på bagasjebrettet. Foto: Jarle R. Martinsen
På 4H-standen studerer Mette-Marit et byggverk av klosser som 4H-medlemmer hadde laget. Hun kjente godt igjen klossene fra sin egen barndom. Foto: Jarle R. Martinsen

MARNARDAL: Kronprinsparet har tidligere torsdag vært i Mandal. Ved 12-tiden skal de videre til Songdalen kommune. Songdalen er siste post på programmet for fylkesbesøket i Vest-Agder, men senere torsdag skal kronprinsesse Mette-Marit delta på åpningen av Grønt senter i Kristiansand.

Fra Mandal ble kronprinsparet kjørt til Øyslebø skole der de ble møtt av 400 elever torsdag formiddag. Elevene sang for kronprinsparet utenfor kulturaulaen. På programmet sto en rockekonsert med sanger som var spesiallaget for anledningen.

Trakk fram UKM

Etterpå gikk kronprinsparet inn i kulturaulaen. Her var det tale av ordfører Helge Sandåker, som skrøt av kommunen som et godt sted å vokse opp for barn og unge.

Deretter holdt kronprinsen en tale. Han trakk fram at Marnardal er blant de beste i Norge til å arrangere Ungdommens kulturmønstring når det gjelder deltagere i forhold til innbyggertall.

Ordføreren ga så kronprinsparet en gave. Gaven er fra den eneste leketøysfabrikken i Norge, nemlig Støa leketøysfabrikk som befinner seg i Marnardal. De lager leker i tre.

Quart-historie vekket latter

Deretter fortalte kulturkonsulent Øyvind Liset forsamlingen at han er like gammel som kronprinsen, og at han var på Quartfestivalen samtidig med kronprinsen. Der hadde han gjort et forsøk med å hilse på kronprins Haakon, men det lot seg ikke gjøre siden kronprinsen var opptatt med et tidlig møte med Mette-Marit. Historien vekket latter hos forsamlingen.

Et pinlig øyeblikk oppsto da elevene fra kulturskolen skulle opptre. Da det var elevenes tur, kom de ikke fram på scenen. Kulturkonsulent Liset måtte kikke bak sceneteppet for å se hva som foregikk. Etter et minutt kom kulturskoleelevene ut. Det viste seg at de hadde tatt feil av tida.

Prøvde smoothie-sykkel

Etter dette var det straffekonkurranse på utsiden av kulturaulaen i Øyslebø. Mette-Marit traff stanga på sitt forsøk.

Så gikk kronprinsparet sammen med ordføreren på en 20 minutters gåtur gjennom skogen fra Mandalselva til Kalvekleiv. Her ble de møtt av Marnardals tre lokallag av 4H, som hadde laget en leir med flere aktiviteter og mat. Her spiste kronprinsparet tradisjonsrik kost fra Marnardal til lunsj.

De spilte litt volleyball og var med å spikke pinner. Mette-Marit fikk lage sin egen smoothie på 4Hs egen oppfinnelse. Smoothien ble plassert på bagasjebrettet og ved hjelp av tråkking ble den mikset ferdig. Kronprinsessen vakte latter fra ordføreren og omgivelsene da hun prøvde sykkelen.

Kronprinsparet følges av media fra England, Nederland og Tyskland i tillegg til norske medier.