KRISTIANSAND: — Det er en god beskjed av to grunner: De ene er at vi trenger pengene vi får tilbake, og for det andre er det er endelig en slutt på en sak som har pågått veldig lenge, sier administrerende direktør i Start, Magne Kristiansen.

Siden 2006 har det vært en pågående merverditvist mellom Start Toppfotball AS og Skatt sør.

— Kravet fra Skatt sør var at vi skulle betale dem 5,6 millioner - det var bruttokravet. Den er nå historie, forklarer Kristiansen.

Start fikk medhold

I august i fjor holdt Skatt sør tilbake 788.089 kroner som de mente de hadde til gode på Start. Dermed gikk Start til sak mot Skatt Sør, og fikk medhold både i tingretten og lagmannsretten. Skatt Sør anket saken inn for Høyesterett, som nå har avvist anken.

Dermed blir lagmannsrettens avgjørelse stående og Start får tilbakebetalt de nesten 800.000 kronene, pluss saksomkostninger.

Rundt millionen

— De holdt rett og slett pengene igjen, for de var sikre på at de hadde rett i denne saken, og tok nærmest pengene som en forskuddsbetaling på de 5,6 millionene som de krevde fra oss. Men nå er det Skatt sør som skal betale oss 800.000, pluss saksomkostninger - så dette er snakk om rett rundt en million, sier Kristiansen, som forventer å ha pengene innen én-to uker.

— Det er den siste av veldig mange momssaker vi har hatt. Jeg er veldig glad for å sette en sluttstrek over denne. Og selvfølgelig er jeg glad for at vi har fått fullt medhold i rettssystemet, sier Magne Kristiansen.