Det er politiet på Kongsvinger som mandag offentliggjorde resultatet fra den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt. Politiet har i flere dager etterforsket saken som et mulig drap og har fått betydelig bistand fra Kripos.Obduksjonsrapporten som ble kjent mandag fjerner imidlertid all tvil om at 34-åringen er blitt offer for en kriminell handling.

Det var fredag i forrige uke at den fysisk handikappede Cathrine Halvorsen ble funnet død i sin leilighet i Odins vei på Kongsvinger. Det var kolleger av 34-åringen som meldte ifra at hun ikke hadde vært på jobben i den kommunale bedriften Aktør AS siden tirsdag. Da politiet oppsøkte leiligheten, fant de kvinnen død i stua. Ifølge VG hadde hun et tekstil rundt halsen.

-Sikring av eventuelle spor på åstedet foregår fortsatt. Politiet har anmodet om og mottatt ytterligere bistand fra Kripos i tillegg til at egne ressurser økt for å gi etterforskningen av saken maksimal framdrift, skriver politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.