Arbeidsgruppen vil også ha klarere regler for å kunne trekke tilbake tildelte domenenavn.Domenenavn er navnene som brukes som kjennetegn på internett. Eksempler kan være "ntb.no" eller "stortinget.no".

Etter at interessen for å registrere slike internettnavn tok av for alvor i 1995 har det forekommet en del tilfeller der selskaper eller enkeltpersoner har tatt i bruk navn på internett som allerede er kjente merkenavn. Det har også forekommet tilfeller der "domenepirater" har gjort forretning på å registrere kjente navn for deretter å selge dem til selskapet som har navnet som varemerke.

Dersom et firma mener seg krenket ved at andre har tatt i bruk deres varemerke på internett, må det enten komme fram til en minnelig ordning med den som har registrert navnet eller gå til rettssak.

Et eksempel på en domenekonflikt er striden mellom bryggeriet Carlsberg og en norsk pubeier. Pubeieren hadde fått registrert domenenavnet "Carlsberg.no" på internett. Bryggeriet hevdet at denne bruken var i strid med deres varemerkerettigheter, og fikk medhold i retten.