Av disse valgte 164 å løpe enten en runde eller tre runder, KvernhusMila. Tidligere deltagerrekord på 102 løpere ble slått ettertrykkelig. Barneløpet på 700 meter ble en suksess med 90 ivrige barn. De fikk hyggelig musikk med seg i løypa fra lokal DJ.

I tillegg var det mange aktiviteter der man bl.a. kunne prøve seg på hekkeløp fra ordentlige startblokker, rideløype med hester fra Åros og få en velfortjent massasje.

Topp tre i herreklassen.

Vinner av KvernhusMila for menn ble Øystein Sylta, med tiden 38,09. På andreplass kom Kristian Pytten, med tiden 42,28. På tredjeplass kom Kjersti Karoline Danielsen, som med det også vant dameklassen med tiden 44,11. Nest beste dame ble Ingrid Ukkelberg, med tiden 46,05.

Topp tre i kvinneklassen.

Meget imponerende tider i varmen, på et løp som faktisk er på 10,5 km. «Litt ekstra lang mil rundt Kvernhusvannet», ifølge dagens dyktige speaker, Arnt Jacob Grindheim.

Det knyttet seg stor spenning til vinneren av Team-premien, 10.000 kroner til laget med flest deltagere. Her vant Team Marnardal med hele 28 deltagere.

Arrangørgeneral Kjell Gunnar Ytre Eide strålte om kapp med sola i målområdet:

– Jeg er utrolig fornøyd med løpet, tidtakingen, deltagerrekord og ikke minst det rekordstore publikumsoppmøtet. Helt fantastisk å være med på å få til et slikt arrangement. Og jeg er sinnssykt glad for all hjelp fra frivillige, lag og foreninger og sponsorer.