ROMA: — Jeg våknet i natt da det ristet i huset. Det var litt ubehagelig, men det er verre for de som befinner seg nærmere og i skjelvområdet, sier Gro Aaserud på telefon til fvn.no.

- Hektisk

Aaserud er på sitt tredje år på ambassaden i Roma og forteller at hun også har opplevd skjelv tidligere i den italienske hovedstaden, men ikke like kraftige som jordskjelvet natt til mandag.

— Det er foreløpig ingen indikasjoner på at noen nordmenn er skadet eller omkommet i skjelvet. Men vi arbeider med å få full oversikt, sier Arne Gjermundsen, ministerråd på ambassaden, til fvn.no.

Han forteller at det har vært en hektisk dag hvor det har gått i ett fra presse og bekymrede nordmenn som har spørsmål om skjelvet. Italienske beredskapsmyndigheter arbeider for å få oversikt over situasjonen. Etterskjelv kan ikke utelukkes og folk oppfordres til ikke å oppsøke L'Aquila-området.

(Saken fortsetter under bildet)

40 omkommet — 30 savnet

Gjermundsen opplyser om at jordskjelvet hadde sitt episenter cirka 85 kilometer nordøst for Roma.

Skjelvet startet klokken 03.32 lokal tid, og Gjermundsen våknet også av ristningene.

— Vi merket at huset sto og svaiet og det var ubehagelig, sier Gjermundsen.

Han forteller at det foreløpig er bekreftet 31 døde. Aftelposten skriver nå at minst 40 mennesker skal være omkommet i det kraftige jordskjelvet som natt til mandag rammet sentrale deler av Italia. Nyhetsbyrået AP rapporterer at fem barn skal ha vært blant de omkomne.

I tillegg er mange andre skadet, og rundt 30 mennesker skal være savnet.

Det ble i morgentimene mandag rapportert om to etterskjelv.

Ved 09.30-tiden mandag morgen ble området rammet av et tredje etterskjelv som målte 4,3 på Richters skala.