Dette gjelder søknaden om utslipp i forbindelse med fakling, deriblant av sot, metan og nitrogenoksider, opplyser SFT fredag.For CO2-utslippene kan imidlertid ikke SFT sette noen grenseverdier på grunn av det gjeldende regelverket. Anlegget hører inn under kvotepliktige CO2-utslipp, der det innvilges tillatelse uten begrensning så lenge utslippene overvåkes og rapporteres på en måte som anses som tilfredsstillende. StatoilHydro må kjøpe klimakvoter for utslippene.

Mandag ble det kjent at StatoilHydro søker om å få utvide utslippet fra anlegget for flytende naturgass (LNG) til 1,5 millioner tonn CO2 og 2.200 tonn sot fra fakling, fordi den vanskelige oppstartsperioden vil bli lengre enn forutsett.

— Utslippssituasjonen for Hammerfest LNG er alvorlig. Det er svært viktig at StatoilHydro setter i verk absolutt alle tiltak som kan hindre eller begrense utslippene fra anlegget, sier SFT-direktør Ellen Hambro.

Når SFT mottar en oppdatert søknad om utslipp, vil den bli sendt på høring, før tilsynet gjør sitt vedtak, skriver SFT i en pressemelding.

— StatoilHydro må redegjøre bedrebåde for muligheter de har for å redusere utslippene og hvilke alternativer det finnes for å sikre miljømessig optimal oppstart av anlegget, sier SFT-direktøren. (©NTB)