Kong Harald og dronning Sonja dro fra Slottet presis klokka 12, samtidig som 21 skudd lød fra Akershus og kirkeklokkene i Trefoldighetskirken ringte inn til festgudstjeneste til ære for kongen som fyller 70 år. Både på Slottsplassen og langs Karls Johans gate vaiet flaggene i den skarpe vinden. Gudstjenesten skulle opprinnelig vært i Oslo Domkirke, men på grunn av oppussing finner gudstjenesten altså sted i den noe mindre brukte Trefoldighetskirken. Biskop Ole Christian Kvarme og domprost Olav Dag Hauge tok imot kongeparet utenfor kirken.

Med seg på den høytidelige markeringen, har kong Harald sine barn, svigerbarn og sin søster prinsesse Astrid med ektemann. Også Marius Borg Høiby er til stede. Familiens tilstedeværelse betyr mye for kongen, som i et intervju med NTB kort tid før bursdagen uttalte at det viktigste i livet når man fyller 70 år — ved siden av god helse - nettopp er familien.

Festgudstjenesten er Kirkens måte å hedre kong Harald på.

Stortinget vil hedre kongen med et arrangement i Slottsparken senere onsdag, regjeringen vil gi en festmiddag med underholdning og gaveoverrekkelse på Akershus slott onsdag kveld, mens fylker og kommuner hedrer både kongen og dronningen med en festkonsert i Oslo Rådhus fredag. (©NTB)