KRISTIANSAND: — Jeg måtte bare improvisere solodansen. Jeg hadde ikke forberedt noe, sier Tone Martine Kittelsen.

For en måned siden var kristiansandsjenta i Oslo. Hun fikk høre at det var audition for TVNorges storsatsing «So You Think You Can Dance- Scandinavia», og meldte seg på samme dag. Responsen fra dommerne var overveldende.

TOK TIL TÅRENE.

— De sa jeg hadde et veldig bra uttrykk, og at de aldri hadde sett så mye lidenskap hos en danser før, sier Tone Martine. Dermed var hun en av 30 som ble plukket ut til å være med videre av 500 påmeldte. 18-åringen som er elev på danselinja ved Vågsbygd videregående skole ble så rørt at hun måtte ta til tårene.

— At jeg begynte å grine foran tv-kameraene er litt flaut, men det var så deilig å få en bekreftelse fra dommerne på at jeg velger riktig når jeg satser på dansen, sier Tone som trolig får se gråte-seansen på tv neste måned.

I helgen skal Tone Martine delta på workshop i Lillestrøm kulturhus. Hit kommer 90 deltakere fra Norge, Sverige og Danmark. Etter en helg bestående av dans og atter dans skal 24 finalister, åtte fra hvert land, plukkes ut til å bli med videre i programmet. Tone Martine kan dermed bli et av fjesene i programmet når det begynner på tv rett før påske.

— Å bli en av de 24 finalistene hadde betydd veldig mye for meg, men jeg føler allerede at jeg har vunnet på grunn av de fine tilbakemeldingene jeg fikk fra dommerne, sier hun.

GANSKE NERVØS.

Måneden som har gått siden hun var på audition har hun blant annet brukt til danse rumba med en kompis. Tone Martine har danset aktivt siden hun var 12 år, men dans med partner har det blitt lite av.

  • Å danse pardans blir den største utfordringen for meg. Men jeg skal klare det hvis jeg vil, sier hun optimistisk.

I løpet av helgens workshop skal de gjenværende deltakerne danse både hip-hop, pardans og flere moderne dansetyper. I tillegg skal de forberede en solodans. Tone Martine er i ferd med å bli ganske nervøs.

  • I går la jeg meg klokken ti, men sovnet ikke før ett. Jeg lå og tenkte på om jeg burde ha øvd mer.

DANSER HELE UKA.

I tillegg til tolv dansetimer på skolen, trener Tone Martine dans på egen hånd og underviser to steder. Hun trener også styrke og bevegelighet. Til sammen går nærmere 40 timer i uka med til dans.

  • Jeg elsker det. Dans kommer foran skolen. Å si det er sikkert litt farlig i tredjeklasse, men, gliser hun.

— Hva er så fantastisk med dans?

  • Jeg liker å uttrykke meg gjennom dansen. Uansett hva som skjer klarer jeg ikke å la være å danse. Dans er livet mitt, sier Tone Martine Kittelsen.

I tillegg til Tone Martine er også Yngvar Halvorsen (22) og Heidi Roberts (20) fra Kristiansand videre i konkurransen. Yngvar har vært med to ganger tidligere.

Tøff konkurranse

Å hevde seg i programmet blir vanskeligere nå som deltakerne kommer både fra Sverige, Danmark og Norge.

  • Det er ordentlig tøff konkurranse i år. Nivået er veldig høyt, sier informasjonsmedarbeider i TVNorge, Britt Ekensteen.

Hun tror det blir tøft for de norske deltakerne å bryne seg på gode skandinaviske dansere, og garanterer at deltakerne har en utfordrende dansehelg foran seg på Lillestrøm.

-De skal lære mye på to dager, og kommer nok til å være utslitte når helgen er over, sier hun.

Forløperen «Dansefeber» hadde rundt 200.000 seere. TVNorge håper årets skandinaviske samarbeid vil trekke flere seere til skjermen.

  • Alt blir større og bedre i år. Vi føler at dette er et godt konsept som appellerer til mange, sier Britt Ekensteen.

Her kan du se Tone Martine danse!