Overraskende nok måtte frieren som pekte seg ut som favoritt allerede fra starten av, Ole Kristian Huser, reise hjem fra fjellgården til Jan Erik Kjær i kveldens Jakten på kjærligheten.

Seerne har fått inntrykk av at Ole Kristian, som er kabinsjef i Norwegian, var storfavoritten til bonden Jan Erik, og slik virket det som de konkurrerende frierne også så det.

— Hva skjedde underveis?

— Jeg har hørt fra mange hold nå at mange syntes det er rart dette. Jeg har en jobb hvor jeg møter mange mennesker, og jeg har ofte fått høre fra passasjerer at "det må jo bli dere". Jeg var favoritten til Jan Erik fra starten, men hvor lenge jeg var det, vet jeg ikke.

Veldig lei

Ole Kristian røper at han også var favoritten blant Jan Eriks venner, uten av han vil vektlegge det så mye.

— Jeg ble veldig lei da jeg måtte reise hjem, sier han.

Når vi snakker med Ole Kristian er han på hytta si på fjellet. Dit reiste han også den dagen han dro fra gården til Jan Erik.

- Mye uprøvd

— Det var fra det ene sekundet å være inne i varmen, til i det neste å befinne seg ute i kulden. Overgangen var veldig brå. Jan Erik og jeg hadde god kjemi hele veien, slik jeg opplevde det, og det er mye i fohold til ham som er både usagt og uprøvd. Men jeg kan likevel ikke tenke at jeg skulle ha gjort ting annerledes.

Bonden Jan Erik var slik Ole Kristian hadde forestilt deg på forhånd.

— Ja, det var han. Han svarte helt til forventningene og forestillingene, og var som jeg tenkte meg i mitt lille hode.

Følelser

— Jeg finnes ikke taktiker. Jeg synes bare det var fryktelig leit å måtte dra den dagen. Det begynte å bli gryende følelser, men det ble kort prosess med det.

Det vanskeligste med å være med på tv-programmet, er nok at alt blir veldig konsentrert, og lite privat, mener Ole Kristian.

— Hele prosessen har vært 110 prosent fantastisk. Jeg hadde det helt toppers hele veien. Men når det gjelder den personlige og mer private delen, etter som dagene ballet på seg, så tenkte jeg at jeg og Jan Erik skulle møtt hverandre på privaten, og ikke under disse forholdene. Men samtidige er dette en unik måte å bli kjent med hverandre på, gjennom alle opplevelsene som du ikke får til vanlig. Jeg begynte tidlige å skille mellom Jan Erik og TV-produksjonen. Det gjør jeg fortsatt.

— Det er en veldig spesiell setting. En forelskelse skal være mellom to. Ikke TV og en haug med folk.

— Var TV med på å ødelgge for dere?

— Nei... Kjemi mellom to kan skje hvor som helst. På trikken, på byen og på fjellet. Eller i Jakten på kjærligheten. Men settingen blir ekstra spesiell i og med at går alle går inn med bare én ting for øyet; Å finne seg en partner. Jeg så noe som apellerte veldig til meg da jeg så Jan Erik på TV. Så var jeg så heldig å bli valgt ut, og da blir man trukket inn i TV-produksjonen og får ikke styrt utvikling av forholdet selv.

Likevel - Ole Kristian er fortsatt glad for å ha blitt med i Jakten på kjærligheten.

— Ja, og jeg liker Jan Erik veldig godt, men det kunne nok være litt vanskelig å utlevere seg på TV i forhold til egne følelser siden det er så mange som ser på, så jeg holdt nok litt tilbake. Jeg er ikke redd for å vise følelser, men en forelskelse er så personlig, og skal være mellom to, og det var begrenset med alenetid. Så jeg valgte å være litt tilbakeholden.

- Bli med

Han anbefaler andre også å bli med i Jakten på kjærligheten - dersom de kjenner det er riktig for dem, og er vilige til å by på seg selv.

— Det er intensivt og krevende. Men en 110 prosent positiv opplevelse, og snilt program. Man får også se hvordan de lager et TV-program. Dessuten får man ta del i oppleveser du ikke gjør til daglig. Men man må ikke være redd for å bli sett.

Jan Erik har flere ganger sagt at han synes frierne hans var modige som meldte seg på.

— Var det modig?

— Jan Erik er jo kanskje den som har vært mest modig. Det beviser han ved å han melde seg på noe sånt. Han ble eksopnert lenge før vi frierne kom inn i bildet. Og det er vel ikke lenger spesielt å være homofil. Men var vi modige, så var han enda modigere. Og at han har meldt seg på viser at han er veldig trygg på seg selv. Han er sunn og reflektert mann med et godt hode.

Ole Kristian forteller han bare har fått positiv og god respons fra folk. Folk har kjent ham igjen på flyet og på gata, og har har også fått masse god repons fra venner og familie. Alle liker Jane Erik så utrolig godt. Og det gjør jeg også.

Ønsker det beste

— Ingen liker å bli avvist. Ei heller jeg, og det gjorde også sitt til at jeg ble lei meg. Men det er to hyggelige gutter som er igjen, og hvis Jan Erik og Sami eller Håvard har funnet tonen, er det ikke noe som er bedre enn det. Det mener jeg jo.

Det er Sami Petteri Toivanen og Håvard Jarstad som er igjen på fjellgården med Jan Erik Kjær.

Hos Clas

Det var Aina Korsvold som måtte reise hjem fra Clas Kvisler denne gang. Clas virket fra starten av å være svært interessert i Aina, men det har nok dukket opp en annen favoritt siden da...

Lisa Omtvedt og Ann-Marie Berge er de to siste frierne som jakter på Clas.