ULLENSAKER: Landets nest største parti, med en halv million velgere i ryggen, 38 stortingsrepresentanter og 65 millioner kroner i årlig offentlig støtte, har ikke fått vedtatt et eneste av sine representantforslag det siste året.

Det viser en gjennomgang Aftenposten har gjort av de 61 representantforslagene Frp har lagt fram siden partiets forrige landsmøte for ett år siden.

I mer enn 85 prosent av forslagene oppnådde ikke Frp støtte fra noe annet parti på Stortinget. Ett av fem Frp-forslag kom ikke engang opp til votering, fordi de i praksis ikke var noe annet enn spørsmål og redegjørelser.

Frp-leder Siv Jensen mener likevel at Frp har gode resultater å vise til overfor velgerne.

— Det har vært et viktig mål å utvikle bredden i stortingsgruppens synlighet, og dette har gitt gode og synlige resultater, sier Jensen.

Regjeringsdrømmer

Frp bruker landsmøtet i helgen til å fremstille seg som et klart regjeringsalternativ, med vilje til å søke makt og finne politiske kompromisser. Men i mer enn 85 prosent av representantforslagene har Frp ikke klart å oppnå støtte fra et eneste annet parti på Stortinget det siste året, skriver Aftenposten.

Frp mener på sin side at de andre opposisjonspartiene ofte er mer opptatt av å latterliggjøre Frp enn å vurdere partiets forslag seriøst.

Redusere DVD-avgifter

Det siste året er det bare åtte saker hvor enten Høyre, KrF eller Venstre har stilt seg bak et Frp-forslag. Partiet fikk blant annet støtte fra Høyre og Venstre for å redusere avgiftene på DVD-er og å endre foreldelsesloven i barnehjemssaker. Høyre og KrF støttet også forslag om å forby offentliggjøring av skattelister.

Nestleder Per Sandberg sier han håper forslagene har satt i gang tankevirksomhet både hos de andre partiene og i embetsverket. Han peker på at Frp tidligere har vært alene om en rekke saker som siden er blitt gjennomført, blant annet Nav-reformen, oppheving av NRK-monopolet og konkurranse i telesektoren.