Mandag ble det kjent av det gigantiske Disney-konsernet overtar de over 5000 karakterene i tegneserieselskapet Marvels univers. Det betyr at Spider-Man, Hulk og Iron-Man nå blir kolleger med Mikke, Donald, Langbein og alle de andre velkjente figurene fra Disney. Underholdningsgiganten må punge ut med fire milliarder dollar for å sikre seg konkurrenten.

Ikke redd

Mannen som skapte flere av de mest kjente tegneserie— og filmkarakterene til Marvel, Stan Lee, er ikke bekymret for at Disney vil ødelegge figurene hans. Han tror tvert imot at avtalen mellom Disney og Marvel vil gi nye muligheter.

– Det betyr nye muligheter over hele underholdningsindustrien. Det vil bli tv-show, dvd-utgivelser og attraksjoner i fornøyelsesparker. Alt Disney gjør, gjør de bra. De er det beste markedsføringsselskapet i verden, sier Lee til Forbes.com.

Han håper også at Disney-avtalen vil føre til at det utvikles flere og bedre videospill med figurene fra Marvel.

Saksøkt

Det var Lee som sto bak både Spider-Man, De fantastiske fire, Thor, Hulk, Daredevil og Iron-Man. Han bidro også til at Marvel Comics gikk fra å være en liten avdeling til å bli et gedigent internasjonalt selskap på størrelse med konkurrenten DC Comics. Det siste tiåret har karakteren fått et oppsving gjennom flere suksessfulle filmatiseringer. Overfor Forbes røper han også hvilken figur han helst vil se overført fra tegneserie til film i framtiden.

– Vi har en karakter som heter Dr. Strange. Han er en mester med mystiske krefter. Jeg liker ham fordi han er en magiker og vi kunne fått massevis av spesialeffekter. Men det er fremdeles en historie om en person med store problemer, som Iron-Man, forteller Lee.

Fornøyd

Marvel-sjefen Ike Perlmutter mener også at superheltene fra Marvel vil passe under samme tak som Mikke og Donald.

– Disney er det perfekte hjemme for Marvels fantastiske bibliotek av karakterer, uttalte han i pressemeldingen som fulgte oppkjøpsplanene.

Oppkjøpet har blitt møtt med en smule skepsis blant tegneseriefans og tilhengere av filmene fra Marvel-universet. Enkelte frykter at Disney vil ta over utviklingen av karakterene. Ifølge Slashfilm.com beroliget Bob Iger hos Disney skeptikerne med å slå fast at hele den kreative kontrollen vil forbil i hendene på de som kjenner Marvel-universet best: Menneskene på Marvel.