Noen av tipsene gikk ut på at en pilot ville bli hentet inn fra Serbia for å gjennomføre en avansert flyging. Opplysningene om at noen hadde søkt etter en dyktig helikopterpilot, ble fanget opp av en politimyndighet på Balkan, som igjen varslet svensk politi.Ifølge kildene førte tipsene til at det ble satt inn ekstra politiressurser, og flere pengesentraler rundt om i Sverige ble overvåket. I tillegg ble beredskapen på politiets helikopterbase i Myttinge utenfor Stockholm styrket.

Men etter kort tid ble ekstrainnsatsen avsluttet, uvisst av hvilken grunn, skriver Aftonbladet.

Ifølge opplysninger avisen sitter på er en mann i 40-årene med bakgrunn fra Balkan hovedarkitekten bak onsdagens kupp. Han er tidligere utpekt som en av lederne for den organiserte kriminaliteten i og rundt Stockholm og er godt kjent av politiet. Han har de siste årene oppholdt seg på Balkan, men skal fortatt ha god kontakt med det kriminelle miljøet i Stockholm.

Politiet ønsker ikke å kommentere opplysningene om at de kjente til ransplanene.

— Vi har som regel å aldri kommentere hvilke etterretningsopplysninger vi har eller har hatt, sier Varg Gyllander, pressetalsmann ved Rikskriminalen. (©NTB)