FLEKKEFJORD: Vitner på stedet som fvn.no har vært i kontakt med forteller om kaotiske tilstander på steder. En rekke ambulanser og brannmannskaper hjelper de skadede på stedet.

— Vi har fått melding om trafikkulykke. To biler er involvert. Det skal være snakk om front til front-ulykke med høy hastighet involvert, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder-politiet, til fvn.no.

Ulykkesstedet ligger et par kilometer øst for Flekkefjord sentrum på E 39, ved Austad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den ene bilen skal være en minivan og den andre bilen skal være en stasjonsvogn. Særlig sistnevnte bil skal ha fått særdeles store skader i ulykken.

Strakk forbikjøring

Flere vitner på stedet som politiet har vært i kontakt med forteller at stasjonsvognen var uheldig med en forbikjøring.

— Den ene bilen kjørte mot øst og passerte flere biler i et forbikjøringsfelt. Føreren skal ha forsøkt å strekke forbikjøringen, men fikk trafikk imot og vridde bilen inn mot høyre. Den kom borti bilen den skulle passere og mistet kontrollen, sier Osaland.

Luftambulanser fra Arendal, Stavanger, Bergen og Rygge skal ha blitt rekvirert. Et SeaKing-helikopter fra Sola vil ifølge Hovedredningssentralen for Sør-Norge være på ulykkesstedet ved 14-tiden. Det ble i utgangspunktet meldt om totalt åtte pasienter, men antallet ble senere korrigert til sju av politiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sykehus i høy beredskap

Journalist i Fædrelandsvennen, Torbjørn Witzøe, er på stedet og forteller at ambulanser har kjørt i shuttle-trafikk siden ulykken ble meldt.

Sørlandet sykehus i Flekkefjord er satt i ekstra høy beredskap.

— Syv personer er innlagt på sykehus. Det er ikke rapportert om dødsfall. Tre er fløyet til Haukeland, to til Stavanger og en til Kristiansand. Den siste pasienten er igjen i Flekkefjord, sier organisasjonsdirektør ved Sørlandet sykehus, Nina Hope Iversen.

Det ble tidligere lørdag meldt at en person var omkommet ulykken. Lørdag ettermiddag blir dette avvist av politiet.

— Det er ikke meldt om dødsfall. Den siste beskjeden vi har fått fra sykehuset er at syv personer er kritisk skadet, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt ved 16.30-tiden.

Pasienten som er innlagt i Flekkefjord er en mann i tredveårene. Et barn i 10-12årsalderen er under behandling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

- Tilstanden er stabil for begge sier Hope Iversen like før klokken 18.

Dårlig vær

Vitner som fvn.no har snakket med forteller om kraftig regnvær og dårlige kjøreforhold på stedet.

- Det har vært ganske kraftig regnvær, men det kraftigste er over nå. På ulykkestidspunktet regnet det nok kraftig, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Arild Mentozni, til fvn.no.

E39 er nå stengt i den ene retningen, mens politiets krimtekniker og den lokale ulykkeskommisjonen sikrer spor på stedet. Ulykken ble meldt til politiet klokken 12.09.