Det blir den Oscar-nominerte regissøren Guillermo del Toro som får ansvaret for å følge opp den enorme «Ringenes Herre»-suksessen, opplyste New Line Cinema torsdag.

— Dette er en stor ære og en drøm som blir virkelighet sier Del Toro i den offisielle «Hobbiten»-bloggen.

Den meksikanske regissøren er mest kjent for «Pans Labyrint», «Hellboy» og «Blade 2». Han ble nominert til Oscar for beste manus for fantasy-grøsseren «Pans Labyrint».

Tilbake til New Zealand «Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson og manusforfatter Fran Walsh kommer også til å ha hver sin hånd på rattet når forhistorien til «Ringenes Herre» skal filmatiseres. De er oppført som «Executive producers» på prosjektet.

— Guillermo er en enestående filmskaper. Vi kan ikke tenke oss en mer inspirert filmskaper til å foreta reisen tilbake til Midgard, sier de to.

I likhet med «Ringenes Herre» skal de to filmene spilles inn på New Zealand, og produksjonsselskapet som Peter Jackson bygde opp i forbindelse med de forrige filmene kommer til å ta seg av produksjonen.

En bok - To filmer Samtidig opplyser filmstudioet at det blir to filmer av boken som dannet grunnlaget for «Ringenes Herre».

— Oppfølgeren skal omhandle de 60 årene mellom «Hobitten» og «Ringenes Herre», skriver New Line Cinema i bloggen. Dette betyr at manusforfatterne må ta seg store friheter i forhold til J.R.R. Tolkiens bøker, som sier lite om tidsrommet mellom de to eventyrene.

Gandalf er klar Ian McKellen, som spiller Gandalf i de tre «Ringenes Herre»-filmene, har sagt seg villig til å ta rollen i «Hobbiten» også. Utover det er ingen av rollebesetningene fastsatt ennå.

I «Hobbiten» er det Bilbo Baggins som er hovedpersonen. Ian Holm spilte den aldrende Bilbo i «Ringenes Herre», men i «Hobbiten» må rollen sannsynligvis bekles av en yngre skuespiller.

De to «Hobbiten»-filmene får kommer etter planen på kino i 2010 og 2011.