Jenta ble satt fri av politiet i forrige uke, skrev Göteborgs-Posten onsdag. Hun har forklart til politiet at hun daglig i om lag ett år er blitt utsatt for trusler, mishandling og voldtekter.Fire personer er pågrepet i saken og er siktet for menneskehandel. En 25 år gammel mann og en kvinne i 40-årene er også siktet for voldtekt. Tre av de siktede ble varetektsfengslet lørdag. En mann i 60-årene, som ikke er bosatt i Sverige, ble pågrepet mandag. Alle fire nekter straffskyld.

Svenske medier skriver at den 25 år gamle mannen som er siktet i saken, er psykisk utviklingshemmet. Familien hans mente han ville få det bedre dersom han hadde en kone, så de kjøpte jenta til ham av hennes far i Beograd for om lag 8.000 kroner i september i fjor.

Både de siktede og jenta tilhører romfolket. Hun ble i tråd med romfolktradisjoner tvunget til å forlove seg med 25-åringen. Deretter ble hun låst inne i leiligheten i Göteborg, skriver Expressen. Ifølge avisen skal jenta også ha blitt gravid, men mistet barnet før det ble født.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan politiet fikk vite om saken, eller omstendighetene rundt politiaksjonen som fikk henne fri. (©NTB)