VENNESLA: — Er dere kalde? spurte Mette-Marit flere av barnasom sto langs ruten til Frivillighetssentralen.

Både små og store hutret i denklare og kalde vinterdagen. De sju barna i Mariknotten barnehage var blantflere smårollinger som ventet på et magisk og historisk øyeblikk. Devinket også med norske flagg.

- Frøs

KALDT: Det ble en kald gåtur gjennom Venneslas gågate for kronprinsessen. Men folkemengden varmet helt sikkert. Foto: Torstein Øen

Også kronprinsessen måtteinnrømme at hun frøs på sitt første offisielle oppdrag i sørlandskommunen.— Jeg beholder hansken på litt, sa kronprinsessenda hun håndhilste på styreleder i Vennesla Frivillighetssentral, Bjørn Robstad,og daglig leder Jorunn Sagen Olsen.

Vel i hus, kom det en ny innrømmelse:

— Du, det var så kaldt. Jeg var helt stiv ifjeset, fortalte kristiansandsjenta da hun møtte 35 personer med tilknytningtil Frivillighetssentralen i annen etasje på Røde Kors-bygget.

Folkehav

Turen gjennom sentrum ble en parademarsj. Var gågatennær folketom klokka 11, var det et hav av mennesker som ventet på den heltspesielle gjesten fra Slottet kom ut fra biblioteket.

— Hvilket forhold har kronprinsessen til Vennesla?spurte Fædrelandsvennen?- Du, jeg har en mor som har bodd flere år her.Jeg er blitt veldig glad i Vennesla, sa Mette-Marit.

Hun skrøtav bygdas flotte kulturhus, og gledet seg til å besøke Frivillighetssentralenog bli bedre kjent med arbeidet de gjør. Mens ordfører Torhild Bransdaltørket dugg fra brilleglassene, ønsker Bjørn Robstad velkommen.