KRISTIANSAND: — Jeg tror dette kan bli utrolig spennende. Sjøhuset har tøffe ambisjoner, de har jeg lyst til å være med på å realisere, sier Max Hansen, ny restaurantsjef ved Sjøhuset.

Hansen, som opprinnelig kommer fra Danmark, har bodd og jobbet i Norge i 11 år. De fire siste årene har han vært restaurantsjef ved Måltid i Kristiansand, hvor han ble headhuntet av eier Johan G. Olsen fra Michelin-restauranten Haga i Bærum.

Max Hansen er ny restaurantsjef ved Sjøhuset. Foto: Reidar Kollstad

Måltid havnet tidligere i år på den prestisjetunge listen over Nordens 100 beste restauranter, hvor de inntok en 71. plass, som første og eneste restaurant på Sørlandet. Fædrelandsvennens matanmeldere trillet også seks'er på terningen da de gjestet stedet for noen måneder siden. Men Sjøhuset skal ikke bli noe nytt Måltid, påpeker Hansen.

Endrer menyen

— Nei, det skal det ikke, men vi vil gjøre noen endringer på menyen, blant annet ved å gjøre den mindre. Vi har mål om å høyne kvaliteten på alle punkter, og jo større meny, desto vanskeligere er det å holde kvaliteten i alle ledd. Noen forandringer vil man nok allerede se i julemenyen, men den største forandringen vil man først se til våren, sier Hansen.

Ettertraktet: Max Hansen (midten) har jobbet fire år som restaurantsjef ved Måltid i Tollbodgata i Kristiansand. Johan G. Olsen, innehaver av Måltid, headhuntet ham fra Michelin-restauranten Haga i Bærum. Nå har Hansen byttet jobb, og startet som restaurantsjef på Sjøhuset. Foto: Reidar Kollstad

På Sjøhusets facebook-side blir nyheten om Hansens jobbytte godt mottatt, men en av leserne bemerker følgende: "Alltid bra på Sjøhuset. Spennende med nytt, men ikke rør fiskesuppa, den er nydelig!!!!"

— Haha, nei, jeg har ikke tenkt til å ødelegge fiskesuppa. De endringene vi eventuelt gjør, blir garantert til det bedre, lover Hansen.

Kristoffer Pedersen, daglig leder ved Sjøhuset, sier de har store forventninger til den nye restaurantsjefen.

— Max har kunnskap om mat og drikke som vi ikke har, i tillegg har han bred og god erfaring fra bransjen både i Norge og Danmark. Han er en kreativ type som vil kunne tilføre restauranten noe helt nytt, mener Pedersen.

Sjøhuset fikk treningskast tre da Fædrelandsvennens restaurantanmeldelse gjestet stedet, og anmelderne hadde blant annet følgende å si: "Beliggenheten er fantastisk, og stemningen rundt og i restauranten Sjøhuset er upåklagelig. Men maten og servicen står ikke helt i stil, der Markens møter havet". Pedersen innrømmer at anmeldelsen gjorde inntrykk.

Vil utvide

— Vi har helt klart sett på hva vi kan bli bedre på, og det er ingen tvil om at vi blir sterkere med Max på laget. Vi er veldig gode på atmosfære, og det å lage god stemning, men har manglet det lille ekstra på kunnskap. Det er ikke snakk om å revolusjonere Sjøhuset, men å forbedre oss, påpeker han.

Restauranten har også planer om å bygge en utestue helt på tuppen av bygget.

— Det blir ikke noen direkte utvidelse, for vi har allerede uteservering der om sommeren, men vi ønsker å bygge glassvegger - og tak slik at vi kan ha helårsservering. Vi har inne en søknad hos kommunen nå, forklarer Pedersen, som eier Restaurant Sjøhuset AS sammen med Jan Jerol Kristiansen.

Ifølge Pedersen holder de også muligheten åpen for at Hansen kan komme inn på eiersiden etter hvert.

— På sikt er det mulig at han også får eierandeler, sier Pedersen.