KRISTIANSAND: — Årets pris går til en svært spennende film med mange interessante moralske dilemmaer, hvor tillit og samvittighet blir satt på prøve, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Det er den danske regissøren Vibeke Muasya som har laget vinnerfilmen. Film&Kino-prisen på 75.000 kroner er en distributørpris som skal sørge for at filmen blir vist på norske kinoer.

Prisen fra European Children’s Film Association (ECFA) deles for første gang ut i Kristiansand, og medfører at vinneren automatisk blir nominert til å delta i kåringen av årets beste barnefilm under filmfestivalen i Berlin neste år.

Publikumsprisen, Ludi-prisen, stemt fram av festivalens 14.000 besøkende, gikk til den nederlandske filmen «Magikerne», og Don Quiote-prisen til beste film i ungdomsprogrammet gikk til islandske «Jitters».

Cecilie Levy vant manuskonkurransen utlyst av barnefilmfestivalen og Sørnorsk filmsenter. «Jeg reiser alene» heter vinnerbidraget, og 100.000 kroner skal sørge for at kortfilmen blir realisert.

Det er tredje gang manuskonkurransens utlyses, og filmen til den første vinneren, «Kjøttsår» med manus av Jørn Kurt Bergo, er nå tatt ut til filmfestivalen i Cannes.

Les mer om barnefilmfestivalen i papiravisen mandag.