KAMPSPORT: — Jeg har trent veldig godt den siste tiden, og har utviklet meg som stående fighter. Jeg har en veldig god følelse før denne matchen, understreker Aase.

Den femdobbelte verdensmesteren fra brasiliansk jiu-jitsu og jiu-jitsu skal fredag kveld møte svenske Lina Eklund i sin proffdebut. Eklund er best kjent som karakteren Lynx fra TV4-serien Gladiators, men har også tre proffkamper bak seg i Mixed Martial Arts (MMA), som er en blanding av en rekke ulike kampsorter. MMA som konkurranseform er forbudt i Norge, og Aase hadde aldri testet ut sporten før hun deltok i den Viasat 4-sendte serien Norges beste fighter, som ble vist tidligere i år.

Margaret Aase under torsdagens innveiing i svenske Lindköping. Foto: Mmanytt.se

Aase vant kvinneklassen, og premien var 250.000 kroner og en proffkontrakt. Om den sier hun følgende:

— Pengene har jeg fått, men kontrakten er bare til å le av. Jeg har ikke fått noen form for oppfølging bortsett fra å bli satt opp til denne debutkampen. Uansett utfall av den regner jeg med at jeg må klare meg selv etterpå, men det er jeg heldigvis godt vant til fra før, påpeker Aase.

Hennes drøm er å gå til topps i verdens største MMA-organisasjon, Ultimate Fighting Championship, som omsider har åpnet opp for at jenter skal kunne konkurrere i et forbund tidligere reservert menn.

— Foreløpig er det vel bare to jenter som har fått innpass, men jeg håper at jeg om noen år skal kunne få testet meg. Her er det snakk om bra med penger i potten, påpeker Aase.